Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Lysrigg drepte én, skadet 24 i Jerusalem

Under en øvelse for ulike underholdningsbidrag til Israels nasjonaldag neste uke, falt en lysrigg ned i hodene på de som var tilstede. (Foto: Lesley Middlemass)
Under en øvelse for ulike underholdningsbidrag til Israels nasjonaldag neste uke, falt en lysrigg ned i hodene på de som var tilstede. (Foto: Lesley Middlemass)
En 20-år gammel soldat døde og flere ble skadet da en lysrigg kollapset og falt ned på sitteplassene ved Hertzl-fjellet i Jerusalem på onsdag. Lysriggen falt ned under en øvelse på underholdningen til Israels nasjonaldag neste uke.

En døde, fire ble middels skadet, mens 20 andre ble lettere skadet, meddeler Ha’aretz. Alle de skadde ble evakuert fra området umiddelbart. Gjenopplivningsforsøk på én såret israeler førte ingen steder, noe som igjen resulterte i at vedkommende ble erklært død.

Utøverne holdt en øvelse mens hovedscenen for landets offisielle nasjonaldagsseremoni ble satt opp. En stor lysrigg over scenen falt ned på arbeiderne og utøverne på scenen og setene under.

Politiet undersøker årsaken til kollapsen nærmer. Det ser ut som sterk vind var grunnen til at riggen kollapset. Politiet undersøker også hvorfor øvelsen skjedde på samme tid som at riggen ble satt opp, forklarer Times of Israel.

Så masten riste minutter før den falt sammen
En frivillig førstehjelpsmedarbeider som jobber i ZAKA, Nati Giutan, fortalte om kaos da han ankomstedet.

– Jeg bor nærme. Jeg var en av de første som kom til stedet. Det var kaos, folk løp alle steder.Lysriggen hadde kollapset i senteret av området, sa han.

Førstehjelpsmedarbeidere kom til stedet meget fort, forteller videregående skoleelever som var tilstede for å se på øvelsen. Grensepoliti, annet politi og brannmenn kom også til området for å flytte den store metallriggen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart