Norske turister på gravplass for falne israelske soldater i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)
Norske turister på gravplass for falne israelske soldater i Jerusalem. (Illustrasjonsfoto: Conrad Myrland, MIFF)

Museum og minnesmerke i Jerusalem vandalisert

Museet og minnesmerke på Ammunition Hill i Jerusalem ble natt til mandag spraymalt med anti-zionistiske slagord. Vandaliseringen skjedde to dager før Israels minnedag for falne soldater.

«Gunter Grass har rett» og «Elendige sionister» var to av slagordene som noen spraymalte på det historiske landemerket fra 1967. Det var også annen graffiti mot president Shimon Peres og innenriksminister Eli Yishai.

Leder for området, Katri Maoz, forteller at han ble sjokkert da han så skadene mandag morgen:

– Svart graffiti var sprayet på det 40 år gamle museet og på den gamle jordanske bygningen. Det var også gjort forsøk på å ødelegge og brenne et stort flagg som stod på området, forteller han til israelsk militærradio, ifølge Times of Israel.

Også på en annen del av fjelltoppen var et annet minnesmerke, til minne om drepte soldater som var barn av de som kjempet på Ammunition Hill, blitt vandalisert. Et bibelvers som er inngravert i minnessteinen var tildekket av sort maling, sier Maoz.

 

Minneseremonier som planlagt

Jerusalems ordfører Nir Barkat fordømmer vandalismen. Han har bedt et spesiallag fra kommunen om å rengjøre minnesmerkene og bygningene innen seremoniene som skal holdes på onsdag i forbindelse med minnedagen for Israels falne, forteller Yedioth Aharonoth.

Vandalisme kommer kun et par dager etter at et par andre minnesmerker i Jordan-dalen ble skjendet med anti-israelske slagord og Palestina-flagg.

 

Ukjente gjerningsmenn

Graffitien på Ammunition Hill er skrevet på flytende hebraisk.

– Jeg har ingen anelse om hvem som kunne ha utført en slik handling. Men en ting er sikkert, det er tydelig at det ble gjort av noen som vet hva som skjer i landet, sier Maoz til Yedioth Aharonoth.

Slaget på Ammunition Hill ble utkjempet i skyttergraver. 36 israelere og 71 jordanere mistet livene sine i slaget. Den israelske seieren har blitt et symbol på israelsk heroisme.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart