Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jordan får mindre hjelp i Washington

Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)
Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)
Sikkerhetsforbindelsene mellom Jordan og Israel er fortsatt sterke, men Amman har ennå ikke erstattet sin avgåtte ambassadør i Tel Aviv.

Ifølge Jerusalem Post gjør Israel stadig mindre for å legge inn et godt ord for Jordan i Washington, siden landet ikke erstatter sin ambassadør i Tel Aviv. Tidligere har israelerne hatt en tradisjon for å mekle fram løsninger som sikrer fortsatt bistand til Amman.

Når amerikanske kongressmedlemmer spør israelske representanter får de stadig oftere det samme svaret: Sikkerhetssamarbeidet fungerer utmerket, men det at Jordan ikke har noen ambassadør i Tel Aviv er intet godt tegn. Nå er det nesten to år siden siden perioden til den forrige ambassadøren, Ali Al-Ayed, gikk ut.

Tidligere har israelerne uttrykt forståelse for at ambassadør-spørsmålet er kompliserte saker  i Jordans innenrikspolitikk. Etterhvert som tiden går, og ingen ambassadør dukker opp, er tålmodigheten blitt mindre i Jerusalem. Et pressmiddel Israel bruker, er å la være å snakke godt om Amman til amerikanerne, skriver den israelske avisen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart