Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Hanukka-feiring i Det hvite hus

Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)
Det hvite hus i Washington. (Foto: GlynLove.com)
USAs president Barack Obama tente Hanukka-lysene i Det hvite hus torsdag. Han hadde inivtert lederne for flere av de jødiske organisasjonene i landet.

Obama feiret Hanukka sammen med lederne for de jødiske organisasjonene og religiøse samfunnene i USA, Israels ambassadør Michael Oren, de jødiske høyesterettsdommerne Elana Kagan og Ruth Ginsburg, samt andre jødiske medlemmer av regjeringen og Kongressen. Til sammen var 600 gjester på plass i Det hvite hus.

President Barack Obama holdt en kort tale for anledningen.

– I dag er vi samlet for å tenne Hanukkas sjette lys, mens vi minnes en historie om utholdenhet og optimisme. For over 2.000 år siden forbød en tyrann israelittene å praktisere deres religion og hans styrker skjendet det hellige tempelet. Så Judas Makkabeus samlet en liten gruppe troende for å kjempe mot undertrykkelsen. Og mot alle odds seiret de. Makkabeerne frigjorde Jerusalem og gjenopprettet troen til sitt folk. Da de gikk for å gjenvinne tempelet, mottok folket i Jerusalem nok en gave fra Gud – oljen som bare skulle holdt til ett døgn, brant i åtte, sa presidenten.

Under Hanukka feirer jødene over åtte dager gjeninnvielsen av tempelet, etter at makkabeerne sikret seg kontroll over Jerusalem i år 164 f.Kr.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart