Israelske F-15I av denne typen, gjennomførte aksjonen i Syria tidligere denne måneden. (Foto: Anthony Hershko, flickr.com)
Israelske F-15I av denne typen, gjennomførte aksjonen i Syria tidligere denne måneden. (Foto: Anthony Hershko, flickr.com)

Israel-aksjon avslørt av Hvite hus-kilder

Kilder i Washington sa til CNN at det var Israel som stod bak luftangrepet mot den syriske marinebasen i Latakia.

Forrige uke skal den syriske marinebasen i Latakia, kontrollert av president Bashar Assad, ha blitt angrepet under en luftaksjon. En stor lagerhall med anti-skipsraketter ble tilintetgjort, etter at de tok i bruk en tyrkisk base for å gjennomføre planene, skriver Times of Israel. Alle «mediepiler» pekte straks på Israel som landet bak aksjonen, men ingen bekreftelse kom fra Jerusalem eller Washington.

Det var fram til kilder i den amerikanske administrasjonen avslørte mandag til CNN at Israel stod bak aksjonen. Det er andre gang på to måneder at noen på innsiden av Det hvite hus har lekket Israels hemmelige operasjoner til pressen.

Den israelske regjeringen forklarer at de «ikke er sinte» over avsløringene som har gått mot dem, men nysgjerrige over motivasjonen til dem som står bak. Israelerne er likevel skuffet over hvordan amerikanske medier har opptrådt. Syrias pressede myndigheter prøver fortsatt å redde ansikt og benekte at deres verste fiender står bak.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart