– Jerusalem er ikke et forhandlingsspørsmål

- Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sier finansminister Yair Lapid. Han sier Jerusalem ikke er på forhandlingsbordet, "fordi byen aldri vil bli delt".
https://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Report-Israeli-peace-negotiators-Livni-and-Molcho-in-conflict-over-Jerusalem-330646

Jerusalem er en hovedårsak for at staten Israel ble etablert [«founding ethos»] og kan ikke under noen omstendighet bli delt, sa finansminister Yair Lapid i intervju med Israel Radio tirsdag.

– Dersom palestinerne ønsker en stat, må de vite at dette har en pris, og de kan ikke få alt de ønsker, sa han, ifølge Jerusalem Post. Lapid leder det nest største partiet i den israelske regjeringskoalisjonen, det sentrumsorienterte Yesh Atid-partiet.

Tirsdag morgen meldte Israel Radio at Jerusalem er tatt opp i forhandlingene mellom den israelske regjering og de palestinske selvstyremyndighetene (PA). Justisminister og forhandlingsleder Tzipi Livni og Yitzhak Molcho, statsminister Benjamin Netanyahus representant i forhandlingene, skal ha vært åpent i diskusjon med hverandre under forhandlingsmøter med palestinere, ifølge lekkasjene. Livni har erklært i en presseuttalelse at samarbeidet med Molcho fungerer bra.

Uenighetene mellom Livni og Molcho skal ha gått på hvor store områder israelere og palestinere skal ha fri ferdsel i Jerusalem-området.

I morgenrapporten til Israel Radio ble det fortalt at Israel ønsker å tilby palestinerne en stat på østsiden av sikkerhetsbarrieren, og at Israel i tillegg krever å beholde kontroll over noen isolerte bosetninger utenfor barrieren. Psagot og Beit-El ble nevnt som eksempler. Israel gjør også krav på militær kontroll over Jordan-dalen og vannressursene i området.

Siden sommeren har israelske og palestinske representanter avholdt totalt 15 forhandlingsmøter på 3-4 timer.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart