Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bennett: – Jøder blir diskriminert på Tempelplassen

Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Mahmoud Abbas avviser å dele suverenitet over Tempelplassen med Israel. Israels minister med ansvar for Jerusalem, Naftali Bennett, mener Israel bør få større kontroll over området enn i dag.

PA-president talte søndag til omkring tre hundre israelske studenter i Ramallah. Her gjorde han det klart at palestinske selvstyremyndigheter ikke vil godta å dele suverenitet over Tempelplassen i gamlebyen i Jerusalem med Israel. Samtidig sa han at PA vil gi jøder rett til å be ved Vestmuren, melder Ha’aretz.

Naftali Bennett, Israels økonomiminister, som også har ansvar for Jerusalem- og diaspora-saker, talte ved åpningen av Konferansen for lederne i de største jødiske organisasjonene i USA mandag. Her antydet han at Israel ønsker sterkere kontroll over Tempelplassen enn det myndighetene har i dag. Helt siden Israel erobret området fra Jordan i 1967 har det vært styrt av et religiøs, muslimsk råd.

– Dessverre er det ikke full religionsfrihet på Tempelplassen i dag, og det er diskriminering av jøder der, sa Naftali.

– Men vi må være veldig forsiktig når det gjelder håndteringen av Tempelplassen, på grunn av den store sensitiviteten knyttet til plassen, la han til.

Bayit Yehudi-lederen sa at han ikke ser en kvikk løsning på problemet, men mener det vil løses med «gradvis å øke håndhevelsen av lov i hele Jerusalem». Han påpekte at Israel «gjennom mange år ikke har håndhevet sin suverenitet i Øst-Jerusalem», og at det er «et lovløst område».

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart