Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs ambassade til Israel er i dag i Tel Aviv. (Foto: US Embassy in Israel)
USAs ambassade til Israel ligger i dag i Tel Aviv. (Foto: US Embassy in Israel)

Legger skylden på israelerne for at flytting av USAs ambassade drøyer

Marc Zell i Republicans Overseas mener det er Israel som forsinker flyttingen av USAs ambassade.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Leder for Republicans Overseas i Israel, Marc Zell, sier at Donald Trump drøyer med å flytte USAs ambassade til Jerusalem på grunn av israelske myndigheter.

Til avisen Ha’aretz sier Zell at han har fått opplysninger fra israelske og amerikanske kilder om at Trump har vært utvetydig i favør av å flytte ambassaden, og er det fortsatt, men at han er forsiktig på grunn av israelske tjenestemenns reservasjoner.

Marc Zell, som stod i spissen for Trumps valgkampanje i Israel, var til stede i Washington da Trump ble tatt i ed som USAs 45. president. Selv om ambassadeflyttingen er blitt trukket i tvil den siste tiden, er Zell overbevist om at flyttingen vil bli gjennomført.

Marc Zell (Skjermdump fra Youtube)
Marc Zell (Skjermdump fra Youtube/ILTV)

– Trump har gjentatte ganger uttalt at hans administrasjon vil respektere ønskene til den israelske regjeringen og landets innbyggere når det gjelder spørsmål om Israel og spesielt Jerusalem, sa republikaneren på lørdag.

Uttalelsene kom etter at han først la ut en Twitter-melding der han kritiserte den israelske regjeringen for manglende ryggrad i å presse frem en ambassadeflytting.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kontant avvist beskyldningene fra Zell.

– Dette er helt motsatt av virkeligheten. Israels posisjon i dette spørsmålet er velkjent: Jerusalem er Israels hovedstad og USAs ambassade, i likhet med alle andre ambassader, bør ligge i Jerusalem, skrev statsministeren i en pressemelding.

Under valgkampen nølte ikke Trump med å si at han vil flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, men etter at han kom til makten har retorikken ikke vært like krystallklar. I et intervju med TV-kanalen Fox News sa Trump nylig at det var alt for tidlig å snakke om flytting av ambassaden.

I et annet intervju sa den amerikanske presidenten at det er en sjanse for at ambassaden blir flyttet, men la samtidig til at saken har to sider. En avgjørelse rundt ambassadesspørsmålet skal snart være på plass.

Mens noen tror ambassadeflyttingen kan bidra til fred, frykter andre bråk.

Onsdag 15. februar skal statsminister Benjamin Netanyahu møte Trump i Det hvite hus.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart