Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kommer Trump til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad?

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Vestmuren i Jerusalem, hvor det andre jødiske templet stod. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Egypt og Jordan advarer om at en slik kunngjøring kan skade fredsprosessen.

Utenriksministerne i Jordan og Egypt, de eneste arabiske landene som har signert en fredsavtale med Israel, advarer Trump-administrasjonen mot å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Yedioth Ahronoth.

Den siste tiden har det haglet med spekulasjoner om at USAs president Donald Trump på onsdag vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Den jordanske utenriksministeren Ayman Safadi skriver i en Twitter-melding at han har snakket med USAs utenriksminister Rex Tillerson og advart om at en slik erklæring kan få alvorlige konsekvenser.

– Resultatet av en slik beslutning vil bli stor vrede i den arabiske og muslimske verden, ytterligere spenning og ødelegge alle fredsforsøk, skriver Safadi.

Også den egyptiske utenriksministeren Sameh Shukri har kontaktet Tillerson og understreket at det vil skade forsøkene på å få til en fredsprosess.

– Den juridiske statusen til Jerusalem og dens religiøse og historiske status krever forsiktighet når det gjelder dette følsomme temaet, som handler om det palestinske folket og statusen til Jerusalem blant arabere og muslimer.

Generalsekretæren i Den arabiske liga, Ahmed Aboul Gheit, har også omtalt ryktene. Han sier en slik kunngjøring vil føre til ytterligere strid i regionen.

Det er ikke overraskende at arabiske land reagerer på ryktene, men i Israel og blant Trumps støttespillere blir de tatt godt imot. Dette var et av Trumps løfter i den amerikanske presidentvalgkampen. Likevel er det lite trolig at Trump kommer til å flytte USAs ambassade til Jerusalem i denne omgang, som han også har lovet.

Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF, forklarer i denne videoen hvorfor det vil være riktig av Donald Trump å flytte USAs ambassade til Jerusalem:

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart