Søk
Ambassadør Alan Baker gir ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Israeltourism)
Turistene strømmer til Israel som aldri før. For mange er Jerusalem den største turistattraksjonen. (Foto: Israeltourism)

«Å overgi seg til trusler om vold og terrorisme vil være et tegn til svakhet»

Ti grunner til hvorfor det er riktig å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Tidligere Canada-ambassadør Alan Baker, som nå er direktør ved Institute for Contemporary Affairs ved Jerusalem Center og leder av Global Law Forum, har skrevet et innlegg på Jerusalem Center for Public Affairs om hvorfor det er riktig av USA å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

Baker er ekspert på internasjonal lov og var med på forhandlingene og utarbeidelsen av Oslo-avtalene. Her er hans ti grunner til anerkjennelse:

1. Jerusalem har vært den offisielle hovedstaden til staten Israel og hovedsetet for regjeringen siden 1950. Jerusalem er setet til Israels president, det israelske parlamentet Knesset, Høyesterett og de fleste offentlige departementer og sosiale og kulturelle institusjoner. Jerusalem er det åndelige sentrum for jødedommen og betraktes også som en hellig by av flere religioner. Israel beskytter de hellige stedene til alle trosretninger.

2. I 1967 avviste Jordan advarsler fra Israel og startet en aggressiv krig mot Israel ved å bombardere Jerusalem. Som respons og i selvforsvar tok Israel kontroll over Øst-Jerusalem, som den gangen var under jordansk kontroll.

3. Israels status i Øst-Jerusalem er helt legitim og lovlig og akseptert av det internasjonale samfunnet under internasjonal lov om væpnet konflikt.

4. Da Jerusalem ble forent i 1967, utvidet Israel sin lov, jurisdiksjon og administrasjonen til å gjelde også i Øst-Jerusalem. Selv om dette ikke er akseptert av det internasjonale samfunnet, så endrer det ikke lovligheten av Israels tilstedeværelse, status og styring av byen.

5. USA har konsekvent sagt at spørsmålet om Jerusalem må løses gjennom forhandlinger som en del av en rettferdig, varig og omfattende fredsløsning.

6. Utallige politisk motiverte resolusjoner og erklæringer fra FN, UNESCO og andre, som forsøker å vri om på Jerusalems langvarige historie og det jødiske folks og staten Israels religiøse, juridiske og historiske rettigheter til byen, har ingen juridisk stilling og er ikke bindende.

7. PLO og Israel ble enige i Oslo-avtalene om at «spørsmålet om Jerusalem» er et permanent forhandlingsspørsmål som bare kan bli avgjort gjennom direkte forhandlinger med mål om å avgjøre deres respektive krav. USAs president, i tillegg til presidentene i Russland og Egypt, kongen av Jordan og representanter fra EU er blant signatører som er vitner til Oslo-avtalene.

8. Verken FNs eller UNESCOs resolusjoner, eller erklæringer fra regjeringer, ledere og organisasjoner kan gi en løsning på spørsmålet om Jerusalem, og de kan heller ikke diktere eller forutse utfallet av slike forhandlinger.

9. Å anerkjenne det faktum at Jerusalem er Israels hovedstad og anerkjenne at den amerikanske ambassaden skal være plassert i Jerusalem, er USAs suverene privilegium og vil på ingen måte skade eller påvirke fredsforhandlingsprosessen. Det vil være en bekreftelse på en langvarig realitet og rette opp i en historisk urettferdighet.

10. Uttalelsene fra kongen av Jordan, det palestinske lederskap og arabiske ledere, at en anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad, eller flytting av USAs ambassade til Jerusalem, setter fredsprosessen i fare og vil føre til en voldsbølge, er ikke annet enn tomme trusler og er et uheldig forsøk på å true en suveren stat. Å overgi seg til slike trusler om vold og terrorisme vil skape en farlig presedens og være et tegn på svakhet. 


 

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart