Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu tror flere vil følge etter USA

Det ble en hjertelig mottakelse i Israel for Trump og førstedamen. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu og kona Sara tok imot Donald Trump og kona Melania i mai 2017. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Tsjekkia har allerede annonsert at de anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse torsdag at Israel har startet innledende samtaler med andre vennlige nasjoner. Det gjør de i et forsøk på å få dem til å følge etter USAs president Donald Trump og anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, skriver Yedioth Ahronoth.

– Jeg vil kunngjøre at vi allerede er i kontakt med andre land som vil komme med en lignende anerkjennelse, sier Netanyahu, uten å nevne hvilke land.

Tsjekkia kom allerede onsdag kveld med en uttalelse om at de «anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad innenfor grensene fra 1967». Det tsjekkiske parlamentet vedtok allerede i mai en resolusjon hvor de ba den tsjekkiske regjeringen om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.

– Jeg er ikke i tvil om at når den amerikanske ambassaden blir flyttet til Jerusalem, og kanskje også før det, vil mange andre ambassader også bli flyttet til Jerusalem. Nå er tiden inne, mener den israelske statsministeren.

Det israelske utenriksdepartementet og israelske ambassader i utlandet er allerede godt i gang med å føle på stemningen for å se hvilke andre nasjoner som er villige til å følge etter og anerkjenne Jerusalem som hovedstaden. I tillegg sjekker de hvilke land som er villige til å flytte ambassadene dit.

Trolig vil flere kristne land i Afrika bli kontaktet av Israel. Netanyahu hadde nylig et besøk på kontinentet og knyttet varme bånd med flere av landene. Israelske tjenestemenn håper også at Filippinene vil følge USAs eksempel.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart