Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israelske ledere takker USA for anerkjennelsen av Jerusalem

Gleden og takknemligheten er stor blant israelske ledere etter at USAs president på onsdag anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Her er noen av uttalelsene fra israelske ledere etter at USAs president onsdag 6. desember erklærte at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (tale publisert på Youtube):

«Dette er en historisk dag. Den har vært Israels hovedstad i nesten 70 år. Jerusalem har vært midtpunktet i våre håp, våre drømmer og våre bønner i tre årtusener. Jerusalem har vært hovedstaden for det jødiske folk i 3000 år.  Det var her våre templer stod, våre konger regjerte og våre profeter talte.

Fra alle verdenshjørner lengtet vårt folk etter å vende tilbake til Jerusalem, til å berøre byens gylne steiner, til å vandre på de hellige gatene. Derfor er dette en unik glede å kunne tale om en ny og ekte milepæl i byens praktfulle historie. Dagens erklæring fra president Trump er nettopp en slik [historisk] begivenhet.

Vi er dypt takknemlige overfor presidenten for hans modige og rettferdige beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og forberede åpning av den amerikanske ambassaden her. Denne beslutningen uttrykker presidentens engasjement for en gammel, men evigvarende sannhet, til å oppfylle hans løfter og til å fremme fred. Presidentens beslutning er et viktig skritt mot fred, ettersom det er ingen fred som ikke inkluderer Jerusalem som Israels hovedstad.

Jeg deler president Trumps engasjement for å fremme fred mellom Israel og alle landets naboer, inkludert palestinerne. Og vi vil fortsette med å samarbeide med presidenten og teamet hans for å realisere den drømmen. Jeg oppfordrer alle land som søker fred om å følge USA i å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og å flytte deres ambassader hit.

Jeg vil også gjøre følgende klart: Det vil ikke bli noen som helst endring av status quo for de hellige stedene. Det jødiske folk og den jødiske staten vil for alltid være takknemlig. Dette har vært vårt mål fra Israels første dag. Israel vil alltid garantere for religionsfrihet for både jøder, kristne og muslimer. President Trump; Takk for dagens historiske beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.»

Israels president Reuven Rivlin (gjennom sin talsperson):

«Jeg gratulerer president Donald Trump med hans erklæring om at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og med den forventede flyttingen av den amerikanske ambassaden til Jerusalem.

Det finnes ikke en mer passende eller vakker gave når vi nå nærmer oss 70-årsjubileet for Israels uavhengighet. Etter 50-årsjubileet for gjenforeningen av byen har tiden kommet for å bringe ro til Jerusalem, og til å se håp blomstre i Israels hovedstad, stedet pilegrimer fra hele verden reiser til. I tusener av år har det jødiske folk sett opp til Jerusalem, og bedt og drømt om byen.

Anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad, og flyttingen av alle ambassadene til byen er et landemerke for anerkjennelsen av det jødiske folkets rett til vårt land, og en milepæl på vår vei mot fred – fred for alle Jerusalems innbyggere og for hele regionen. Jerusalem har mange ansikter. Det er en hellig by og en moderne by som gir religionsfrihet for alle trosretninger. Det er en historisk og nyskapende by, et mikrokosmos av alle våre evner til å leve sammen.

Jerusalem er ikke – og vil aldri bli – en hindring for fred for dem som vil ha fred. Som det står skrevet: Be for Jerusalems fred. Måtte alle de som elsker henne ha fremgang, måtte det bli fred i byens kvarterer og palasser.»

Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

Naftali Bennett, utdanningsminister og leder for partiet Jødisk Hjem, ønsket erklæringen velkommen ved å si at dette var «en skinnende dag for det jødiske folk». Han roste USAs leder for å ha stått imot et «enormt press» og sa «I dag har du skapt historie. Jerusalem har vært jødenes hovedstad i over 3000 år, og vil være det for all evighet. President Trump og det storslagne amerikanske folket, jeg vil takke dere.»

Naftali Bennett fra partiet Det jødiske hjem er en del av regjeringskoalisjonen til Netanyahu. De ønsker å annektere deler av Vestbredden. (Foto: Bayit Yehudi)

Avi Gabbay, som er leder for Arbeiderpartiet, sa han er glad Trump offisielt har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad. «Jerusalem har vært et symbol for det jødiske folket i tusener av år. Etter at staten Israel har eksistert i 70 år er jeg glad for at vår viktige venn, USA, anerkjenner Jerusalem som vår hovedstad og forbereder flyttingen av ambassaden», sa han i en uttalelse.

Avi Gabbay (Foto: Twitter)
Avi Gabbay (Foto: Twitter)

Gilad Erdan, Sikkerhetsminister, svarte på trusler om voldsbruk ved å si: «Vi er ikke redd for trusler. Våre sikkerhetsstyrker og det israelske politiet er forberedt på enhver mulig hendelse.»

Likud-politiker Gilad Erdan er nyutnevnt minister. (Foto: Likud)
Likud-politiker Gilad Erdan. (Foto: Likud)

Nir Barkat, ordfører i Jerusalem, roste USAs president og sa «den historiske erklæringen sender en tydelig melding til hele verden om at USA står sammen med det jødiske folk og Israel.»

Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)

Danny Danon, Israels FN-ambassadør, sa i en uttalelse at den amerikanske presidenten hadde «korrigert en historisk feil». «Vi ønsker president Trumps modige avgjørelse velkommen. I 1948 var president Truman den første verdenslederen som anerkjente staten Israel og i dag har president Trump korrigert en historisk feil ved å anerkjenne Jerusalem som vår hovedstad. Nå er det tid for alle FNs medlemsland å følge etter våre amerikanske venners ledelse og anerkjenne vår gamle hovedstad Jerusalem som Israels hovedstad», sa Danon.

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Israels ambassadør til FN, Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen)

Kilde: Times of Israel

[os-widget path=»/conradmyrland/hvem-sa-dette» of=»conradmyrland» comments=»false»]

 

 

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart