Israelske ledere takker USA for anerkjennelsen av Jerusalem

Gleden og takknemligheten er stor blant israelske ledere etter at USAs president på onsdag anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Her er noen av uttalelsene fra israelske ledere etter at USAs president onsdag 6. desember erklærte at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (tale publisert på Youtube):

«Dette er en historisk dag. Den har vært Israels hovedstad i nesten 70 år. Jerusalem har vært midtpunktet i våre håp, våre drømmer og våre bønner i tre årtusener. Jerusalem har vært hovedstaden for det jødiske folk i 3000 år.  Det var her våre templer stod, våre konger regjerte og våre profeter talte.

Fra alle verdenshjørner lengtet vårt folk etter å vende tilbake til Jerusalem, til å berøre byens gylne steiner, til å vandre på de hellige gatene. Derfor er dette en unik glede å kunne tale om en ny og ekte milepæl i byens praktfulle historie. Dagens erklæring fra president Trump er nettopp en slik [historisk] begivenhet.

Vi er dypt takknemlige overfor presidenten for hans modige og rettferdige beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og forberede åpning av den amerikanske ambassaden her. Denne beslutningen uttrykker presidentens engasjement for en gammel, men evigvarende sannhet, til å oppfylle hans løfter og til å fremme fred. Presidentens beslutning er et viktig skritt mot fred, ettersom det er ingen fred som ikke inkluderer Jerusalem som Israels hovedstad.

Jeg deler president Trumps engasjement for å fremme fred mellom Israel og alle landets naboer, inkludert palestinerne. Og vi vil fortsette med å samarbeide med presidenten og teamet hans for å realisere den drømmen. Jeg oppfordrer alle land som søker fred om å følge USA i å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad og å flytte deres ambassader hit.

Jeg vil også gjøre følgende klart: Det vil ikke bli noen som helst endring av status quo for de hellige stedene. Det jødiske folk og den jødiske staten vil for alltid være takknemlig. Dette har vært vårt mål fra Israels første dag. Israel vil alltid garantere for religionsfrihet for både jøder, kristne og muslimer. President Trump; Takk for dagens historiske beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad.»

Israels president Reuven Rivlin (gjennom sin talsperson):

«Jeg gratulerer president Donald Trump med hans erklæring om at USA anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad, og med den forventede flyttingen av den amerikanske ambassaden til Jerusalem.

Det finnes ikke en mer passende eller vakker gave når vi nå nærmer oss 70-årsjubileet for Israels uavhengighet. Etter 50-årsjubileet for gjenforeningen av byen har tiden kommet for å bringe ro til Jerusalem, og til å se håp blomstre i Israels hovedstad, stedet pilegrimer fra hele verden reiser til. I tusener av år har det jødiske folk sett opp til Jerusalem, og bedt og drømt om byen.

Anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad, og flyttingen av alle ambassadene til byen er et landemerke for anerkjennelsen av det jødiske folkets rett til vårt land, og en milepæl på vår vei mot fred – fred for alle Jerusalems innbyggere og for hele regionen. Jerusalem har mange ansikter. Det er en hellig by og en moderne by som gir religionsfrihet for alle trosretninger. Det er en historisk og nyskapende by, et mikrokosmos av alle våre evner til å leve sammen.

Jerusalem er ikke – og vil aldri bli – en hindring for fred for dem som vil ha fred. Som det står skrevet: Be for Jerusalems fred. Måtte alle de som elsker henne ha fremgang, måtte det bli fred i byens kvarterer og palasser.»

Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)
Israels president Reuven Rivlin på talerstolen i FNs generalforsamling i New York onsdag 28. januar. (Foto: Skjermdump fra FNs web-tv)

Naftali Bennett, utdanningsminister og leder for partiet Jødisk Hjem, ønsket erklæringen velkommen ved å si at dette var «en skinnende dag for det jødiske folk». Han roste USAs leder for å ha stått imot et «enormt press» og sa «I dag har du skapt historie. Jerusalem har vært jødenes hovedstad i over 3000 år, og vil være det for all evighet. President Trump og det storslagne amerikanske folket, jeg vil takke dere.»

Naftali Bennett fra partiet Det jødiske hjem er en del av regjeringskoalisjonen til Netanyahu. De ønsker å annektere deler av Vestbredden. (Foto: Bayit Yehudi)

Avi Gabbay, som er leder for Arbeiderpartiet, sa han er glad Trump offisielt har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad. «Jerusalem har vært et symbol for det jødiske folket i tusener av år. Etter at staten Israel har eksistert i 70 år er jeg glad for at vår viktige venn, USA, anerkjenner Jerusalem som vår hovedstad og forbereder flyttingen av ambassaden», sa han i en uttalelse.

Avi Gabbay (Foto: Twitter)
Avi Gabbay (Foto: Twitter)

Gilad Erdan, Sikkerhetsminister, svarte på trusler om voldsbruk ved å si: «Vi er ikke redd for trusler. Våre sikkerhetsstyrker og det israelske politiet er forberedt på enhver mulig hendelse.»

Likud-politiker Gilad Erdan er nyutnevnt minister. (Foto: Likud)
Likud-politiker Gilad Erdan. (Foto: Likud)

Nir Barkat, ordfører i Jerusalem, roste USAs president og sa «den historiske erklæringen sender en tydelig melding til hele verden om at USA står sammen med det jødiske folk og Israel.»

Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalems ordfører Nir Barkat. (Foto: Wikimedia Commons)

Danny Danon, Israels FN-ambassadør, sa i en uttalelse at den amerikanske presidenten hadde «korrigert en historisk feil». «Vi ønsker president Trumps modige avgjørelse velkommen. I 1948 var president Truman den første verdenslederen som anerkjente staten Israel og i dag har president Trump korrigert en historisk feil ved å anerkjenne Jerusalem som vår hovedstad. Nå er det tid for alle FNs medlemsland å følge etter våre amerikanske venners ledelse og anerkjenne vår gamle hovedstad Jerusalem som Israels hovedstad», sa Danon.

Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen, flickr)
Israels ambassadør til FN, Danny Danon. (Foto: Jens Schott Knudsen)

Kilde: Times of Israel

[os-widget path=»/conradmyrland/hvem-sa-dette» of=»conradmyrland» comments=»false»]

 

 

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart