Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Guatemala følger i USAs fotspor

Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Guatemalas president Jimmy Morales sier de vil flytte ambassaden til Jerusalem.

Det mellomamerikanske landet Guatemala er det første som følger etter USA og kunngjør at også de vil flytte ambassaden sin til Jerusalem. Guatemalas president Jimmy Morales kom med kunngjøringen etter en samtale med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Times of Israel.

– Vi snakket om det utmerkede forholdet som våre to nasjoner har hatt siden Guatemala støttet opprettelsen av staten Israel. Et av de viktigste temaene i samtalen vår handlet om å returnere Guatemalas ambassade til Jerusalem. Derfor vil jeg informere dere om at jeg har instruert departementet om å starte arbeidet slik at det kan skje, sier Morales.

I november 2016 var Morales på besøk i Israel og hadde møter med Benjamin Netanyahu, president Reuven Rivlin og Knesset-president Yuli Edelstein, som alle takket Guatemala for deres tidlige støtte til Israel. Nå takker de nok en gang det mellomamerikanske landet for støtten til den jødiske staten.

– Guatemala har vist at de vet veldig godt at Jerusalem er Israels hovedstad. Jeg er glad for deres beslutning om å flytte ambassaden til Jerusalem og jeg takker dem for deres dype vennskap. Vi ser fram til å ønske dere velkommen til Jerusalem, sier president Reuven Rivlin.

Også statsminister Benjamin Netanyahu jubler over avgjørelsen.

– Jeg fortalte dere nylig at flere land ville anerkjenne Jerusalem og flytte sine ambassader. Jeg gjentar: Flere vil følge etter. Dette er bare begynnelsen, sa Netanyahu etter at avgjørelsen ble kjent.

Flere har kritisert Guatemala etter kunngjørelsen om at de vil flytte sin ambassade, men utenriksminister Sandra Jovel avviser kritikken blankt.

– Det vi gjør er i tråd med vår utenrikspolitikk og vår allianse med Israel.

Landet sør for Mexico, med sine drøyt 17 millioner innbyggere, var et av ni land som i FNs generalforsamling stemte imot en FN-resolusjon som fordømte USAs anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart