Netta Barzilai. (Foto: Facebook)
Israelske Netta Barzilai vant Israels fjerde seier i Eurovision. (Foto: Facebook)

Israel vant Eurovision 2018

- Vi sees neste år i Jerusalem, sa vinneren Netta Barzilai.

Israelske Netta Barzilai (24) vant Eurovision Song Contest i Lisboa i Portugal lørdag kveld med sangen «Toy». Hun ble dermed den fjerde til å vinne verdens største sangkonkurranse for Israel. Det var publikumsstemmene som gjorde at den israelske sangeren til slutt gikk helt til topps.

– Takk til alle som stemte på annerledeshet. Jeg elsker landet mitt. Vi sees neste gang i Jerusalem, sa en lykkelig Barzilai da seieren var et faktum.

Den norske juryen ga vinnerlåten null poeng, men det norske folk likte låten bedre. Norge ga låten sju poeng gjennom publikumsstemmer.

Israel vant Eurovision også i 1978, 1979 og 1998. Seier i 2018 gjorde at 20-årstrenden med israelsk seier ble ytterligere styrket. Sangen som Barzilai fremførte, understreker at menn ikke kan behandle kvinner som et leketøy.

Tusenvis av mennesker feiret i gatene i Israel da seieren var klar.

Den anti-israelske BDS-bevegelsen hadde på forhånd oppfordret til boikott av den israelske artisten ved å gi Israel null poeng i konkurransen. Det ble altså et mageplask uten sidestykke. Israel endte på en soleklar førsteplass.

Her kan du se sangen som vant årets Eurovision:

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart