Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Disse landene feiret USAs nye ambassade

Benjamin Netanyahu holdt tale under arrangementet som ble arrangert av utenriksdepartementet. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Benjamin Netanyahu holdt tale under arrangementet som ble arrangert av utenriksdepartementet. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Tror du Norge var med på feiringen?

Mandag klokken 16.00 israelsk tid er det offisiell åpning av den amerikanske ambassaden i Jerusalem. Hundrevis av gjester er invitert til åpningsfesten, blant annet flere høytstående amerikanske politikere, skriver Ha’aretz.

Men feiringen av at USA flytter ambassaden til Israels hovedstad startet allerede søndag kveld. Da inviterte det israelske utenriksdepartementet representanter fra hele verden til en galla til ære for ambassadeflyttingen.

Til tross for at EU har fordømt USAs valg om å flytte ambassaden, var det flere EU-land som valgte å stille opp på feiringen av ambassadeflyttingen. Østerrike, Romania, Tsjekkia og Ungarn hadde alle representanter til stede.

– Dette er en stor dag for israelere over hele det politiske spekteret. Hvis du spør en israeler på gaten, enten de tilhører venstresiden eller høyresiden, om hvilken by som er hovedstaden i Israel, så vil de se rart på deg. Det er åpenbart hvilken by det er, sier den østerrikske ambassadøren Martin Weiss.

Han sier at Østerrike foreløpig ikke har planer om å flytte sin ambassade til Jerusalem, men det hindret ikke EU-landet i å stille opp på arrangementet.

– Vi er kanskje uenige politisk, men det endrer ikke det faktum at dette er en veldig stor dag for Israel og det israelske folk, forteller ambassadøren.

Disse landene deltok på gallaen til det israelske utenriksdepartementet:

Albania, Angola, Østerrike, Kamerun, Kongo, Den demokratiske republikken Kongo, Elfenbenskysten, Tsjekkia, Den dominikanske republikk, El Salvador, Etiopia, Georgia, Guatemala, Honduras, Ungarn, Kenya, Makedonia, Burma, Nigeria, Panama, Peru, Filippinene, Romania, Rwanda, Serbia, Sør-Sudan, Thailand, Ukraina, Vietnam, Paraguay, Tanzania og Zambia.

Hele den israelske regjeringen var til stede på gallaen, i tillegg til flere gjester fra USA. De fleste EU-land valgte å boikotte arrangementet.

Det var heller ingen representanter for Norge til stede.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart