Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Trolig ingen Eurovision i Jerusalem

Endringer i allmennkringkastingen har gjort at Israels deltakelse i Eurovision står i fare. (Foto: Israel Broadcasting Corporation/Flickr)
Neste år skal Eurovision arrangeres i Israel, men i hvilken by er fortsatt uklart. (Foto: Israel Broadcasting Corporation/Flickr)
En annen by ligger best an til å være vertskap for sangkonkurransen.

Etter at israelske Netta Barzilai (24) vant Eurovision Song Contest i Lisboa i Portugal i mai, er det Israels tur til å arrangere konkurransen. I sin seierstale sa Barzilai «vi sees neste gang i Jerusalem», men det ser ikke ut til å skje.

Neste års utgave av den internasjonale sangkonkurransen Eurovision vil trolig bli arrangert i Tel Aviv, og ikke i Jerusalem, skriver avisen Ha’aretz. Årsaken er at det bare er arenaen Pavilion 2 i Tel Aviv som dekker alle behovene som kreves for å kunne produsere Eurovision-konkurransen.

Det er det israelske kringkastingsselskapet Kan som skal ha ansvaret for selve produksjonen av Eurovision 2019. De forhandler for tiden med finansdepartementet om finansieringen av arrangementet, som vil koste et sted mellom 135 og 180 millioner kroner. Neste steg er å søke etter byer som ønsker å være vertskap for Eurovision. Flere byer er ventet å søke, men det er usikkert om Jerusalem kommer til å legge inn en søknad.

For å arrangere Eurovision må man legge til rette for en måned med øvelser, også på sabbaten, jødenes ukentlige helligdag. Det må også legges til rette for et stort rekreasjonsområde for tilhengere av Eurovision som ikke får tak i billett. Dette området må være tilgjengelig og åpent en hel uke. Dette er årsaken til at det skal være vanskelig å arrangere Eurovision i Jerusalem. At Jerusalem-ordfører Nir Barkat kommer til å trekke seg for å satse på bli valgt til en plass i Knesset, har også gjort det vanskeligere.

Finansdepartementet mener Pavilion 2 i Tel Aviv vil være det beste stedet å arrangere Eurovision. Bygget ble ferdigstilt i 2015 og kostet 900 millioner kroner. Ulempen med stedet er at det bare har plass til rundt 10.000 mennesker. Til sammenligning var det plass til 18.000 tilskuere i Lisboa.

– Hvis det blir bestemt at Eurovision ikke finner sted i Jerusalem, så vil vi gjerne arrangere det, sier Tamir Dayan, administerende direktør i Pavilion 2.

Ha’aretz har tidligere skrevet at kilder i Den europeiske kringkastingsunion, som står bak Eurovision, har vært skeptiske til Jerusalem som vertskapsby. De skal være redd for at politiske tvister vil overskygge arrangementet.

Den israelske sports- og kulturministeren Miri Regev svarte den gang at hvis Eurovision ikke arrangeres i Jerusalem, så burde sangkonkurransen etter hennes mening ikke bli arrangert i Israel i det hele tatt.

Senere har statsminister Benjamin Netanyahu sagt at regjeringen ikke vil blande seg inn i avgjørelsen om hvilken by som skal arrangere Eurovision.

Israel har to ganger tidligere, i 1979 og 1999, arrangert konkurransen. Begge de to foregående gangene var det Jerusalem som var vertsby. Trolig vil neste års Eurovision-finale finne sted lørdag 17. eller lørdag 24. mai.

Mye tyder på at neste års Eurovision-konkurranse vil bli arrangert i dette bygget i Tel Aviv.
Mye tyder på at neste års Eurovision-konkurranse vil bli arrangert i dette bygget i Tel Aviv.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart