Endringer i allmennkringkastingen har gjort at Israels deltakelse i Eurovision står i fare. (Foto: Israel Broadcasting Corporation/Flickr)
Neste år skal Eurovision arrangeres i Israel, men i hvilken by er fortsatt uklart. (Foto: Israel Broadcasting Corporation/Flickr)

Trolig ingen Eurovision i Jerusalem

En annen by ligger best an til å være vertskap for sangkonkurransen.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Etter at israelske Netta Barzilai (24) vant Eurovision Song Contest i Lisboa i Portugal i mai, er det Israels tur til å arrangere konkurransen. I sin seierstale sa Barzilai «vi sees neste gang i Jerusalem», men det ser ikke ut til å skje.

Neste års utgave av den internasjonale sangkonkurransen Eurovision vil trolig bli arrangert i Tel Aviv, og ikke i Jerusalem, skriver avisen Ha’aretz. Årsaken er at det bare er arenaen Pavilion 2 i Tel Aviv som dekker alle behovene som kreves for å kunne produsere Eurovision-konkurransen.

Det er det israelske kringkastingsselskapet Kan som skal ha ansvaret for selve produksjonen av Eurovision 2019. De forhandler for tiden med finansdepartementet om finansieringen av arrangementet, som vil koste et sted mellom 135 og 180 millioner kroner. Neste steg er å søke etter byer som ønsker å være vertskap for Eurovision. Flere byer er ventet å søke, men det er usikkert om Jerusalem kommer til å legge inn en søknad.

For å arrangere Eurovision må man legge til rette for en måned med øvelser, også på sabbaten, jødenes ukentlige helligdag. Det må også legges til rette for et stort rekreasjonsområde for tilhengere av Eurovision som ikke får tak i billett. Dette området må være tilgjengelig og åpent en hel uke. Dette er årsaken til at det skal være vanskelig å arrangere Eurovision i Jerusalem. At Jerusalem-ordfører Nir Barkat kommer til å trekke seg for å satse på bli valgt til en plass i Knesset, har også gjort det vanskeligere.

Finansdepartementet mener Pavilion 2 i Tel Aviv vil være det beste stedet å arrangere Eurovision. Bygget ble ferdigstilt i 2015 og kostet 900 millioner kroner. Ulempen med stedet er at det bare har plass til rundt 10.000 mennesker. Til sammenligning var det plass til 18.000 tilskuere i Lisboa.

– Hvis det blir bestemt at Eurovision ikke finner sted i Jerusalem, så vil vi gjerne arrangere det, sier Tamir Dayan, administerende direktør i Pavilion 2.

Ha’aretz har tidligere skrevet at kilder i Den europeiske kringkastingsunion, som står bak Eurovision, har vært skeptiske til Jerusalem som vertskapsby. De skal være redd for at politiske tvister vil overskygge arrangementet.

Den israelske sports- og kulturministeren Miri Regev svarte den gang at hvis Eurovision ikke arrangeres i Jerusalem, så burde sangkonkurransen etter hennes mening ikke bli arrangert i Israel i det hele tatt.

Senere har statsminister Benjamin Netanyahu sagt at regjeringen ikke vil blande seg inn i avgjørelsen om hvilken by som skal arrangere Eurovision.

Israel har to ganger tidligere, i 1979 og 1999, arrangert konkurransen. Begge de to foregående gangene var det Jerusalem som var vertsby. Trolig vil neste års Eurovision-finale finne sted lørdag 17. eller lørdag 24. mai.

Mye tyder på at neste års Eurovision-konkurranse vil bli arrangert i dette bygget i Tel Aviv.
Mye tyder på at neste års Eurovision-konkurranse vil bli arrangert i dette bygget i Tel Aviv.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart