Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israels begrunnelse for å rive ulovlig oppførte bygninger i det sør-østlige Jerusalem

Bildet viser israelske sikkerhetsstyrker som river ulovlig oppførte bygninger mandag 22. juli. (Skjermdump fra Twitter)
Israelsk høyesterett har bestemt at 10 ulovlig oppførte bygninger i det sør-østlige Jerusalem kan rives. Det ble gjort i morges.

Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan (Likud) kom i formiddag med følgende uttalelse i forbindelse med at israelsk politi og soldater i morges rev 10 ulovlig oppførte palestinsk-eide bygninger i Wadi Al Hummus i nabolaget Sur Baher i Jerusalem.

«Dagens nedrivning av de ulovlige og hovedsakelig ubebodde bygningene i Wadi Al Hummus i landsbyen Sur Bahir, Jerusalem, ble godkjent av Israelsk høyesterett, som avsa en kjennelse om at de illegale bygningene utgjør en alvorlig sikkerhetstrussel, og kan gi dekning for selvmordsbombere og andre terrorister til å skjule seg blant sivilbefolkningen, og dermed sette både sivile og sikkerhetsstyrkers liv i stor fare. Rettens kjennelse er utvetydig om at de som oppførte husene i nærheten av sikkerhetsbarrieren, visste at det var forbudt å bygge i dette området, og at de dermed tok loven i egne hender.»

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)

Størsteparten av Sur Baher ligger i Israel, mens Wadi Al Hummus ligger utenfor bygrensen, og er dermed en del av Vestbredden. Selv om Wadi Al Hummus er på den israelske siden av sikkerhetsbarrieren, tar de palestinske selvstyremyndighetene ansvar for innbyggerne der, skriver Times of Israel.

Palestinske myndigheter protesterer på avgjørelsen. I en uttalelse fra PA-president Mahmoud Abbas’ kontor heter det: «Ansvaret for denne alvorlige opptrappingen hviler på Israel. Dette er en del av «århundrets avtale», som har til hensikt å avslutte den palestinske saken.»


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart