Et illustrasjonsbilde av den planlagte taubanen i Jerusalem. (Foto: Jerusalem Development Authority)

Grønt lys for kontroversiell taubane i Jerusalem

Hvis prosjektet blir fullført kan man ta taubane inn til Gamlebyen.

Bolig- og bygningsdepartementet i Israel har godkjent et omstridt taubane-prosjekt som skal gjøre det enklere for turister å besøke Vestmuren i Gamlebyen i Jerusalem. Når taubanen står klar kan den transportere 3000 mennesker i timen til det hellige stedet og populære turistmålet. Rundt 135.000 personer besøker Vestmuren i uken, skriver Jerusalem Post.

Finansminister Moshe Kahlon sier prosjektet ikke bare handler om transport og turisme, men at det også handler om å gjøre området tilgjengelig for alle. Etter at jøder har ventet på Vestmuren i 2000 år, så er det synd om det er fremkommeligheten som forhindrer folk i å besøke stedet, mener Kahlon.

Ze’ev Elkin, minister med ansvaret for Jerusalem, sier «dette er et strategisk prosjekt for å promotere turisme i Gamlebyen. Steg for steg gjør vi en visjon om til en ny realitet».

Men taubanen er omstridt og flere er kritiske til planene. Organisasjonen Emek Shaveh, som jobber med å bevare kulturminner, er motstandere av prosjektet. Leder Jonathan Mizrachi sier de planlegger å anke avgjørelsen til Høyesterett. De mener et prosjekt av så stor betydning ikke kan godkjennes av dagens regjering, siden det kun er en overgangsregjering.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Vestmuren er et populær turistmål. Nå kan det bli taubane inn hit. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart