Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Utenriksminister Anniken Huitfeldt under møtet i FNs sikkerhetsråd 19. januar. (Foto: Pontus Höök, FN-delegasjonen)

Uakseptabelt av utenriksministeren om utkastelse

Utenriksminister Anniken Huitfeldt mener det er «uakseptabelt» at en palestinsk familie ble kastet ut av sitt hjem denne uken. Men hun forteller ikke at tiltaket vil gi en bedre hverdag for hundrevis av palestinske barn.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– Utkastelsen av Salihiya-familien fra hjemmet deres i Sheikh Jarrah i okkuperte Øst-Jerusalem natt til 19. januar er uakseptabel, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding 20. januar. Nyhetsbyrået NTB kringkastet saken til en rekke norske medier, og forsterket, tradisjonen tro, språkbruken til «Norge fordømmer utkastelsen av palestinsk familie i Jerusalem».

Hva er det utenriksministeren (og også NTB) helt utelater å fortelle?

Salihiya-familien hadde satt opp ulovlige bygninger på en offentlig eid tomt. På tomten som bygningen var satt opp planlegger Jerusalem kommune å bygge en spesialskole for barn – arabiske barn – med spesielle behov.

Utkastelsesordren for Salihiya-familien ble gitt første gang i 2017. Den er blitt godkjent i flere runder av rettsprosesser, inkludert distriktsdomstolen i Jerusalem.

Salihiya-familien har fått gjentatte muligheter til å forlate eiendommen gjennom en avtale med Jerusalem kommune, men har nektet. Ifølge Jerusalem Post ble et drivhus og to lagerbygg på tomten ødelagt, mens to midlertidige hjem ble stående.

– De illegale bygningene forhindret at en skole kan bygges som kan komme til nytte for hele Sheikh Jarrah-nabolaget, heter det i en uttalelse fra Jerusalem kommune. Når den ulovlige bygningen nå er revet, kan det bygges en skole som vil gi hjelp til hundrevis av arabiske (palestinske) barn med spesielle behov (se mer info i lenken fra Jerusalem kommune). Den planlagte skolen skal også ha seks førskoleklasser, aktivitetshaller og sportsbaner.

Det er uakseptabelt at utenriksministeren fortier alt dette. At NTB fortier det, er ingen overraskelse. At utenriksministeren tok denne spesifikke saken opp i FNs sikkerhetsråd 19. januar er bare pinlig. Det finnes ikke noe annet sted i verden Huitfeldt ville tatt opp ødeleggelse av et drivhus og to lagerbygg i FNs sikkerhetsråd – bare i Israels hovedstad.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

2 kommentarer

  1. Pinlig å ha en utenriksminister som ikke sjekker sannhetsgehalten i det hun skal presentere , anbefaler henne å innhente relevante opplysninger før hun uttaler seg , de finnes !

  2. Hva sa sikkerhetsrådet til denne saken 19 januar, er det bare for å vise sikkerhetsrådet at Norge faktisk «gjør» noe fra plassen de har kjøpt på lik linje med Afghanistan- stuntet hun vel ikke tok sjansen på å delta selv på ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart