Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Bygger utviklingssenter i Jerusalem

Den amerikanske teknologigiganten Apple fortsetter å utvide i Israel. Nå skal de satse stort i Jerusalem. (Foto: Flash90)
Apple har hatt stor suksess med sin etablering i Israel. Nå satser de stort i landets hovedstad.

Den amerikanske teknologigiganten Apple fortsetter å utvide sin virksomhet i Israel. Fra før har selskapet to store utviklingssenter i Herzliya og Haifa. Nå skal de også etablere et nytt utviklingssenter i Israels hovedstad Jerusalem, skriver Times of Israel.

Det nye senteret i Jerusalem skal fokusere på utvikling av prosessorer til selskapets datamaskiner. Apple har vært avhenging av Intel-brikker, men skal nå bytte ut de resterende Intel-delene med egenproduserte brikker.

I 2020 ble Apples første egenproduserte prosessor, M1-brikken, tatt i bruk i selskapets stasjonære og bærbare maskiner. Denne avanserte prosessoren ble i stor grad utviklet av Apples team i Israel.

Apple åpnet sitt første utviklingssenter i Herzliya i 2015, etter at de kjøpte den israelske oppstartsbedriften Anobit for 3,8 milliarder kroner i 2012. Apple kjøpte også det israelske selskapet PrimeSense i 2013.

Apples avdeling i Herzliya, Israel. (Foto: Wikipedia Commons)
Apples avdeling i Herzliya, Israel. Nå skal de utvide til Jerusalem. (Foto: Wikipedia Commons)

Israelsk-arabiske Johny Srouji, som er senior visepresident for maskinvareteknologi i Apple, var ansvarlig for å sette opp Apples israelske utviklingssentre, som i dag ansetter rundt 2000 mennesker. Før han begynte i Apple hadde Srouji ledende stillinger hos Intel og IBM.

– Det israelske teamet spilte en sentral rolle i utviklingen av selskapets flaggskip, M1-brikken, inkludert M1Pro- og M1Max-brikkene utviklet for premium Mac-maskiner som MacBook Pro og MacBook Studio, sier han.

Srouji sier også at mye annet av Apples teknologi, som finnes i alt fra mobiltelefoner til klokker, er utviklet ved utviklingssentrene i Israel.

Apple har også et lite utviklingssenter i den palestinske byen Rawabi på Vestbredden, som for tiden sysselsetter over 60 ingeniører.

– Å finne talenter i de palestinske selvstyreområdene utvider utvalget av kvalifiserte ingeniører, som hjelper oss å møte behovene til vår stadig voksende virksomhet, sier visepresidenten for maskinvareteknologi.

Og Apple er ikke alene om å konkurrere om kvalifiserte ansatte. I 2021 ble det kjent at en annen amerikansk teknologigigant, Microsoft, skulle doble antallet ansatte og åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter.

Også en rekke andre teknologiselskaper har utviklingssenter i Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart