Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bygger utviklingssenter i Jerusalem

Den amerikanske teknologigiganten Apple fortsetter å utvide i Israel. Nå skal de satse stort i Jerusalem. (Foto: Flash90)
Apple har hatt stor suksess med sin etablering i Israel. Nå satser de stort i landets hovedstad.

Den amerikanske teknologigiganten Apple fortsetter å utvide sin virksomhet i Israel. Fra før har selskapet to store utviklingssenter i Herzliya og Haifa. Nå skal de også etablere et nytt utviklingssenter i Israels hovedstad Jerusalem, skriver Times of Israel.

Det nye senteret i Jerusalem skal fokusere på utvikling av prosessorer til selskapets datamaskiner. Apple har vært avhenging av Intel-brikker, men skal nå bytte ut de resterende Intel-delene med egenproduserte brikker.

I 2020 ble Apples første egenproduserte prosessor, M1-brikken, tatt i bruk i selskapets stasjonære og bærbare maskiner. Denne avanserte prosessoren ble i stor grad utviklet av Apples team i Israel.

Apple åpnet sitt første utviklingssenter i Herzliya i 2015, etter at de kjøpte den israelske oppstartsbedriften Anobit for 3,8 milliarder kroner i 2012. Apple kjøpte også det israelske selskapet PrimeSense i 2013.

Apples avdeling i Herzliya, Israel. (Foto: Wikipedia Commons)
Apples avdeling i Herzliya, Israel. Nå skal de utvide til Jerusalem. (Foto: Wikipedia Commons)

Israelsk-arabiske Johny Srouji, som er senior visepresident for maskinvareteknologi i Apple, var ansvarlig for å sette opp Apples israelske utviklingssentre, som i dag ansetter rundt 2000 mennesker. Før han begynte i Apple hadde Srouji ledende stillinger hos Intel og IBM.

– Det israelske teamet spilte en sentral rolle i utviklingen av selskapets flaggskip, M1-brikken, inkludert M1Pro- og M1Max-brikkene utviklet for premium Mac-maskiner som MacBook Pro og MacBook Studio, sier han.

Srouji sier også at mye annet av Apples teknologi, som finnes i alt fra mobiltelefoner til klokker, er utviklet ved utviklingssentrene i Israel.

Apple har også et lite utviklingssenter i den palestinske byen Rawabi på Vestbredden, som for tiden sysselsetter over 60 ingeniører.

– Å finne talenter i de palestinske selvstyreområdene utvider utvalget av kvalifiserte ingeniører, som hjelper oss å møte behovene til vår stadig voksende virksomhet, sier visepresidenten for maskinvareteknologi.

Og Apple er ikke alene om å konkurrere om kvalifiserte ansatte. I 2021 ble det kjent at en annen amerikansk teknologigigant, Microsoft, skulle doble antallet ansatte og åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter.

Også en rekke andre teknologiselskaper har utviklingssenter i Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart