Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Microsoft dobler antallet ansatte i Israel

Microsofts utviklingssenter i Herzliya. Nå vil selskapet åpne fem nye slike steder i Israel. (Foto: Gili Yaari/Flash90)
Teknologigiganten skal åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter i landet.

Det amerikanske selskapet Microsoft har planer om å åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter og mer enn doble antallet ansatte i Israel i løpet av de neste fem årene, melder teknologigiganten onsdag 20. oktober.

Microsoft driver for øyeblikket utviklingssenter i Haifa, Tel Aviv og Nasaret og i fjor åpnet de et 46.000 kvadratmeter stort campus i Herzliya nord for Tel Aviv. Ved utgangen av 2020 hadde Microsoft rundt 2300 ansatte i Israel, 2000 av dem jobber med forskning og utvikling, som cybersikkerhet, kunstig intelligens, stordata og helsevesen. 300 jobber med salg og markedsføring.

Selskapet åpnet sitt første forsknings- og utviklingssenter i Israel i 1991, noe som også var selskapets aller første avdeling utenfor USA. Nå ønsker de å rekruttere 2500 nye ansatte, slik at arbeidsstyrken i Israel blir på over 4500 mennesker. Det skal også opprettes avdelinger i Jerusalem og Beer Sheva for å fange opp talenter i «underrepresenterte sektorer, som ultraortodokse jøder og israelske arabere», skriver Times of Israel.

Microsoft er ikke den eneste teknologigiganten som satser i Israel. Også Apple har satset stort på Israel og mye av teknologien i iPhone, iPad og Apples nye datamaskiner er utviklet i den jødiske staten. For eksempel er Apples nye prosessor, selve hjertet i maskinene, utviklet i Israel. Google kunngjorde tidligere i år at også de skal bygge og utvikle prosessorer i Israel. Samtidig har Nvidia, som utvikler grafikkort, planer om å rekruttere 600 nye ansatte til sin utviklingsavdeling i Israel.

Microsofts nye campus i Herzliya er på hele 46.000 kvadratmeter. (Foto: Microsoft)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart