Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Microsofts utviklingssenter i Herzliya. Nå vil selskapet åpne fem nye slike steder i Israel. (Foto: Gili Yaari/Flash90)

Microsoft dobler antallet ansatte i Israel

Teknologigiganten skal åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter i landet.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Det amerikanske selskapet Microsoft har planer om å åpne fem nye forsknings- og utviklingssenter og mer enn doble antallet ansatte i Israel i løpet av de neste fem årene, melder teknologigiganten onsdag 20. oktober.

Microsoft driver for øyeblikket utviklingssenter i Haifa, Tel Aviv og Nasaret og i fjor åpnet de et 46.000 kvadratmeter stort campus i Herzliya nord for Tel Aviv. Ved utgangen av 2020 hadde Microsoft rundt 2300 ansatte i Israel, 2000 av dem jobber med forskning og utvikling, som cybersikkerhet, kunstig intelligens, stordata og helsevesen. 300 jobber med salg og markedsføring.

Selskapet åpnet sitt første forsknings- og utviklingssenter i Israel i 1991, noe som også var selskapets aller første avdeling utenfor USA. Nå ønsker de å rekruttere 2500 nye ansatte, slik at arbeidsstyrken i Israel blir på over 4500 mennesker. Det skal også opprettes avdelinger i Jerusalem og Beer Sheva for å fange opp talenter i «underrepresenterte sektorer, som ultraortodokse jøder og israelske arabere», skriver Times of Israel.

Microsoft er ikke den eneste teknologigiganten som satser i Israel. Også Apple har satset stort på Israel og mye av teknologien i iPhone, iPad og Apples nye datamaskiner er utviklet i den jødiske staten. For eksempel er Apples nye prosessor, selve hjertet i maskinene, utviklet i Israel. Google kunngjorde tidligere i år at også de skal bygge og utvikle prosessorer i Israel. Samtidig har Nvidia, som utvikler grafikkort, planer om å rekruttere 600 nye ansatte til sin utviklingsavdeling i Israel.

Microsofts nye campus i Herzliya er på hele 46.000 kvadratmeter. (Foto: Microsoft)

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart