Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Britisk muslim: – Skammer meg over muslimsk apartheid i Jerusalem

Den britiske muslimen Noor Dahri ved Vestmuren i Jerusalem. Han viser at muslimer kan ferdes fritt i byen. (Foto: Privat)
Den britiske muslimen Noor Dahri har skapt stor engasjement i sosiale medier med sitt Israel-besøk.

Den britiske muslimen Noor Dahri er i disse dager i Israel og har publisert flere bilder fra sitt besøk i sosiale medier. Dahri er medlem av Association of British Muslims og har titusenvis av følgere. I en av postene hans forteller han om sin opplevelse som muslim i Jerusalem.

– Jeg har besøkt både Al-Aqsa-moskeen og Vestmuren (Klagemuren) og bedt begge steder, skriver han i et innlegg på Facebook.

Men den religiøse friheten han som muslim opplever i Jerusalem gjelder ikke alle. For mens han som muslim kan besøke både kristne, jødiske og muslimske hellige steder i byen, er flere hellige steder utilgjengelig for blant annet jøder.

På Tempelhøyden, den helligste stedet i jødedommen, ligger både Al-Aqsa-moskeen og Klippedomen. Dette området er mer eller mindre avstengt for jøder og det er strengt forbudt å be der. Bare muslimer har fri tilgang til å besøke dette området.

– Jeg skammet meg så over å se at jeg hadde fri tilgang til hvilket som helst jødisk religiøst område for å be og ikke en eneste jøde stoppet meg. Men jøder får ikke en gang lov til å komme i nærheten av Damaskusporten, skriver han i et innlegg som er delt over åtte tusen ganger på Facebook og som har skapt et stort engasjement.

Lenge før islams fremvekst ble både det første og det andre jødiske tempelet bygget på Tempelhøyden, og begge sto i hundrevis av år før de ble ødelagt av henholdsvis babylonerne og romerne. Selv om den ligger under israelsk kontroll, blir Tempelhøyden administrert av den islamske waqf etter en status quo-avtale. Tilgangen for jøder er svært begrenset og det er som nevnt strengt forbudt for jøder å be der.

Dahri kaller det et eksempel på muslimsk apartheid i Jerusalem.

– Hvor er religions- og ytringsfriheten? Vi muslimer har lov til å gå hvor vi vil i Israel, mens jøder ikke engang har rett til å besøke visse steder i Jerusalem. Dette er et godt eksempel på muslimsk apartheid i Jerusalem, skriver den britiske muslimen i innlegget sitt.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart