Turister på Oljeberget i Jerusalem ser ned mot Tempelhøyden og Klippedomen i bakgrunnen i juli 2022. (Foto: Flash90)

Første EU-land åpner ambassade i Jerusalem

I løpet av våren flytter det første EU-landet sin ambassade til Israels hovedstad.

Ungarn flytter sin ambassade til Jerusalem neste måned, rapporterer Times of Israel. Avtalen om flytting er inngått i løpet av de siste dagene, mellom Israels utenriksminister Eli Cohen og Ungarns utenriksminister Péter Szijjártó.

Fra før har USA, Honduras, Guatemala og Kosovo ambassade i Jerusalem. Ungarn, Tsjekkia, Serbia og Australia har offisielle handels- eller forsvarsavdelinger i den israelske hovedstaden. Nå blir Ungarn det første EU-landet til å åpne ambassade. Papua New Guinea og Fiji kan være de neste landene som etablerer ambassade i Jerusalem.

Fredag 3. mars kommer det også meldinger om at Israel skal åpne permanent ambassade i Turkmenistan. Ambassaden kommer til å ligge mindre enn to mil fra grensen til Iran. Turkmenistan er et muslimsk land som etablerte diplomatiske forbindelser med Israel etter at det fikk uavhengighet i 1991.

MIFF forventer at også Norge flytter ambassaden i Israel til landets hovedstad.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart