Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Er Israel i ferd med å miste den jødiske

Noah Klieger, som selv er sekulær jøder, liker ikke sekulariseringen som mange ønsker å presse gjennom i Israel.
Noah Klieger i Yedioth Aharonoth frykter at sekulære israelere er i ferd med å gravlegge de jødiske verdiene i Israel.

Noah Klieger, som selv er sekulær jøder, liker ikke sekulariseringen som mange ønsker å presse gjennom i Israel.

I en lederartikkel i Yedioth Aharonoth 28. september går han i rette med det «problemskapende fenomen». De jødiske verdiene i Israel forvitrer, mener han, og det har pågått over lang tid.

De siste årene har det ikke vært sjelden at israelske ungdommer er arrestert for å drive med nynazistiske aktiviteter. Ganske merkelig – og særlig i en jødisk stat, vil mange si. Men slik som det sekulære Israel avviser verdiene fra tradisjonen er det dømt til å skje, i følge Klieger.

Mange sekulære jøder har i en årrekke øvd politisk press for å få lov til å gjennomføre blant annet borgerlige begravelser og borgerlige vielser. I israelsk lov er dette ikke tillatt, da det er forbudt i følge Talmud. De religiøse rådene og de religiøse partigruppene i Israel ville heller aldri akseptert slike løsninger. Klieger påstår at dersom dette en dag skulle bli godkjent, vil det bare være et tidsspørsmål før unge israelere vil nekte å la seg omskjære, eller nekte å gjennomføre bar-mitzva seremonien.

For hver hjørnestein i jødisk tradisjon som en sekulær jøde forkaster, vil han være et skritt nærmere total assimilasjon med «folkeslagene». For uten jødisk tradisjon er det ingen jødiske verdier igjen, poengterer Klieger. Da vil bevaringen av disse verdiene hvile ene og alene på det ortodokse miljøet.

– Vi, det sekulære miljøet, har et voldsomt problem. Et fryktelig vanskelig et også. Mange av dem som oppholder seg på Sion vet ikke at deres krav om «liberalisering» og «fremgang» vil føre til fullstendig assimilering: Det jødiske folk vil forsvinne midt i sin egen stat. Var det dette som var meningen bak opprettelsen av en jødisk stat?, undrer han.

Til slutt skriver Noah Klieger at han uansett har problemer med å forstå disse progressive jødene. De fornekter alt ved den jødiske arven og ønsker å fjerne alle spor av jødisk tradisjon. La dem seile sin egen sjø, oppfordrer han. For dersom det ikke finnes noe jødisk folk, vil det heller ikke finnes noe Israel.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart