Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jordans hovedstad Amman. (Illustrasjonsfoto: eriotropus, flickr.com)
Jordans hovedstad Amman. (Illustrasjonsfoto: eriotropus, flickr.com)

Diplomatisk krise etter angrep mot israelsk sikkerhetsvakt i Amman

Jordan nekter den israelske sikkerhetsvakten å forlate landet.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Søndag 23. juli på ettermiddagen skulle en israelsk sikkerhetsvakt ved ambassaden i Amman skifte ut møbler i sin leilighet på ambassadeområdet. En jordansk arbeider som installerte møblene angrep sikkerhetsvakten med en skarp gjenstand. I selvforsvar skjøt sikkerhetsvakten mot angriperen som ble drept. En annen jordaner som også var til stede (ifølge israelsk UD var han eieren av boligen), ble skadet av streifskudd under hendelsen og døde senere av skadene han pådro seg, skriver de israelske avisene Ha’aretz og Yedioth Aharonoth. Den israelske sikkerhetsvakten fikk lettere skader.

Israelske myndigheter ser på angrepet som et terrorangrep etter urolighetene rundt Tempelplassen i Jerusalem den siste tiden. De mener sikkerhetsvakten har diplomatisk immunitet, og ønsker å overføre ham til Israel. Dette har jordanske myndigheter foreløpig nektet. Kort tid etter hendelsen ble jordanske sikkerhetsstyrker utplassert rundt den israelske ambassaden og regjeringen i Amman krever en etterforskning av hendelsen.

Faren til den jordanske angriperen, som ifølge jordanske medier var bare 17 år gammel, omtaler sin sønn som en «martyr for Allah». Jordanske politikilder hevder til lokale medier at angrepet skyldtes en personlig konflikt, og ikke var politisk motivert.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart