Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Forbereder seg på «flytilla-aktivister» ved Ben Gurion

Israelsk politibil i Jerusalem. (Illustrasjon: flickr.com)
Israelsk politibil i Jerusalem. (Illustrasjon: flickr.com)
Rundt 650 politimenn kommer til å bli utplassert ved hovedterminalen ved Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Terminal 1 kommer til å bli en steril sone.

Rundt 650 politimenn, de aller fleste i sivile klær, kommer til å møte pro-palestinske aktivister som ankommer til Israel på søndag som en del av en demonstrasjon mot okkupasjonen. De aller fleste av politimennene kommer ikke til å være væpnet, forteller kilder innen politiet til Yedioth Aharonoth.

Israel tror mellom 500 og 1000 aktivister kommer til å prøve å komme inn i Israel, på sin vei til det palestinske selvstyreområdet.
Politistyrkene er der for å avverge forstyrrelser og bråk som kan skje i forbindelse med de mange aktivistenes ankomst. Menneskerettighetsaktivister sier flyplassen ikke har noen rett til å nekte innreise til noen som sier de ønsker å besøke det palestinske selvstyreområdet.

Samarbeid mellom departementene
Utenriks-, transport-, innenriks-, og sikkerhetsdepartementene samarbeider i forkant av aktistenes ankomst. En forsøker å være godt forberedt på eventuelle situasjoner som kan oppstå både på flyplassen og ellers, og forsøker å forhindre at aktivistene «vinner» i media, sier tjenestemenn til Ha’aretz.

Innenriksdepartementet har gitt flyselskapene navnene på aktivister som tidligere har blitt nektet innreise og informert dem om at hvis noen av disse aktivistene ankommer Israel, så skal flyselskapene frakte dem tilbake og la dem selv betale for det.

Politiets forberedelser har foregått i ukesvis
Israelsk politi prøver å være så godt forberedt som mulig. Politikilder fortalte at de kjenner til israelske anarkisters plan om å møte aktivistene på flyplassen og ha demonstrasjoner ved terminalen,veisperringer og i Jerusalem. Politiet sa også at de ikke vil tillate ekstreme høyreorienterte aktivister å komme i sammenstøt med de tilreisende på flyplassen. De kommer heller ikke til å tillate de høyreorienterte aktivistene å ha sin egen demonstrasjon ved flyplassen.

Israelsk etterretningstjeneste har avhørt fire venstreorienterte israelere som er involvert i forberedelsene av søndagens «flytilla-aksjon». Aktivister som er medlemmer av gruppen «Anarkister mot muren», hevder de har svart på spørsmål de siste to, tre ukene. To av aktivistene ble avhørt ved Ben Gurion flyplass da de kom tilbake til Israel fra utenlandsreiser. De andre to mottok innkallelser i posten om å møte opp på politistasjonen ved Dizengoff-gaten i Tel Aviv.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart