Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Israelsk politibil i Jerusalem. (Illustrasjon: flickr.com)
Israelsk politibil i Jerusalem. (Illustrasjon: flickr.com)

Forbereder seg på «flytilla-aktivister» ved Ben Gurion

Rundt 650 politimenn kommer til å bli utplassert ved hovedterminalen ved Ben Gurion flyplass i Tel Aviv. Terminal 1 kommer til å bli en steril sone.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Rundt 650 politimenn, de aller fleste i sivile klær, kommer til å møte pro-palestinske aktivister som ankommer til Israel på søndag som en del av en demonstrasjon mot okkupasjonen. De aller fleste av politimennene kommer ikke til å være væpnet, forteller kilder innen politiet til Yedioth Aharonoth.

Israel tror mellom 500 og 1000 aktivister kommer til å prøve å komme inn i Israel, på sin vei til det palestinske selvstyreområdet.
Politistyrkene er der for å avverge forstyrrelser og bråk som kan skje i forbindelse med de mange aktivistenes ankomst. Menneskerettighetsaktivister sier flyplassen ikke har noen rett til å nekte innreise til noen som sier de ønsker å besøke det palestinske selvstyreområdet.

Samarbeid mellom departementene
Utenriks-, transport-, innenriks-, og sikkerhetsdepartementene samarbeider i forkant av aktistenes ankomst. En forsøker å være godt forberedt på eventuelle situasjoner som kan oppstå både på flyplassen og ellers, og forsøker å forhindre at aktivistene «vinner» i media, sier tjenestemenn til Ha’aretz.

Innenriksdepartementet har gitt flyselskapene navnene på aktivister som tidligere har blitt nektet innreise og informert dem om at hvis noen av disse aktivistene ankommer Israel, så skal flyselskapene frakte dem tilbake og la dem selv betale for det.

Politiets forberedelser har foregått i ukesvis
Israelsk politi prøver å være så godt forberedt som mulig. Politikilder fortalte at de kjenner til israelske anarkisters plan om å møte aktivistene på flyplassen og ha demonstrasjoner ved terminalen,veisperringer og i Jerusalem. Politiet sa også at de ikke vil tillate ekstreme høyreorienterte aktivister å komme i sammenstøt med de tilreisende på flyplassen. De kommer heller ikke til å tillate de høyreorienterte aktivistene å ha sin egen demonstrasjon ved flyplassen.

Israelsk etterretningstjeneste har avhørt fire venstreorienterte israelere som er involvert i forberedelsene av søndagens «flytilla-aksjon». Aktivister som er medlemmer av gruppen «Anarkister mot muren», hevder de har svart på spørsmål de siste to, tre ukene. To av aktivistene ble avhørt ved Ben Gurion flyplass da de kom tilbake til Israel fra utenlandsreiser. De andre to mottok innkallelser i posten om å møte opp på politistasjonen ved Dizengoff-gaten i Tel Aviv.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart