Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

USAs ambassadør i Israel David Friedman. (Skjermdump fra Youtube)
USAs ambassadør i Israel David Friedman. (Skjermdump fra Youtube)

– Palestinernes selvstyre må utvides, men ikke på bekostning av Israels sikkerhet

David Friedman sier Israels kapasitet til å ta risiko har endret seg på grunn av et tøffere trusselbilde.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Tirsdag 30. juli ble David Friedman, USAs ambassadør i Israel, intervjuet av Christiane Amanpour i CNN.

– Vi tror på palestinsk selvstendighet. Vi tror på palestinsk sivilt selvstyre. Vi mener dette selvstyret skal bli utvidet, men ikke så det går på bekostning av Israels sikkerhet, sa Friedman i intervjuet.

Ambassadøren sier den amerikanske administrasjonen ønsker å styrke palestinske institusjoner som er nødvendig for en statsdannelse.

– For å skape en politisk løsning, trenger du politiske institusjoner. Du trenger en gjennomsiktig økonomi. Du trenger en rettsstat. Du trenger noen friheter – pressefrihet. Du trenger et rettsvesen. Det må bli slutt på at den palestinske rikdommen konsentrerer seg [bare] i de politiske elitene, sier Friedman.

– Det siste verden trenger en mislykket palestinsk stat mellom Jordan og Israel. Og nå er den palestinske regjeringen så svak. De har ikke noe svar til Hamas. De overlater det problemet til Israel… Det som vi ikke kan la skje, er at palestinerne får uavhengighet og kort tid etter blir en mislykket stat kontrollert av Hamas, Hizbollah, ISIS eller al-Qaida. Det er en eksistensiell trussel mot Israel. Det er en eksistensiell trussel mot Jordan. Det kan ganske enkelt ikke skje, sa Friedman.

– Sikkerhetsutfordringene er overveldende. Verden har endret seg mye de siste 10-15 årene. Sist gang noen jobbet for alvor med å prøve å skape fred var ikke Gaza en trussel mot Israel, Libanon var mye mindre truende, Syria var ikke den katastrofen som det ble, Irak var mindre truende og Iran var mye mindre truende mot Israel. Så Israels kapasitet til å ta risiko har endret seg, fakta på bakken har endret seg, og vi må utvikle en plan for 2019, sa Friedman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart