Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Palestinernes selvstyre må utvides, men ikke på bekostning av Israels sikkerhet

USAs ambassadør i Israel David Friedman. (Skjermdump fra Youtube)
USAs ambassadør i Israel David Friedman. (Skjermdump fra Youtube)
David Friedman sier Israels kapasitet til å ta risiko har endret seg på grunn av et tøffere trusselbilde.

Tirsdag 30. juli ble David Friedman, USAs ambassadør i Israel, intervjuet av Christiane Amanpour i CNN.

– Vi tror på palestinsk selvstendighet. Vi tror på palestinsk sivilt selvstyre. Vi mener dette selvstyret skal bli utvidet, men ikke så det går på bekostning av Israels sikkerhet, sa Friedman i intervjuet.

Ambassadøren sier den amerikanske administrasjonen ønsker å styrke palestinske institusjoner som er nødvendig for en statsdannelse.

– For å skape en politisk løsning, trenger du politiske institusjoner. Du trenger en gjennomsiktig økonomi. Du trenger en rettsstat. Du trenger noen friheter – pressefrihet. Du trenger et rettsvesen. Det må bli slutt på at den palestinske rikdommen konsentrerer seg [bare] i de politiske elitene, sier Friedman.

– Det siste verden trenger en mislykket palestinsk stat mellom Jordan og Israel. Og nå er den palestinske regjeringen så svak. De har ikke noe svar til Hamas. De overlater det problemet til Israel… Det som vi ikke kan la skje, er at palestinerne får uavhengighet og kort tid etter blir en mislykket stat kontrollert av Hamas, Hizbollah, ISIS eller al-Qaida. Det er en eksistensiell trussel mot Israel. Det er en eksistensiell trussel mot Jordan. Det kan ganske enkelt ikke skje, sa Friedman.

– Sikkerhetsutfordringene er overveldende. Verden har endret seg mye de siste 10-15 årene. Sist gang noen jobbet for alvor med å prøve å skape fred var ikke Gaza en trussel mot Israel, Libanon var mye mindre truende, Syria var ikke den katastrofen som det ble, Irak var mindre truende og Iran var mye mindre truende mot Israel. Så Israels kapasitet til å ta risiko har endret seg, fakta på bakken har endret seg, og vi må utvikle en plan for 2019, sa Friedman.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart