Palestinsk ungdom lager opptøyer på Vestbredden. Tenketanken JCPA mener en bedre palestinsk økonomi vil få færre palestinere til å bedrive slike aktiviteter. (Foto: Noam Moskovich)
Det er stor støtte til voldelige opptøyer blant den palestinske befolkning. (Illustrasjonsfoto: Noam Moskovich)

94% av palestinerne avviser Trumps fredsplan

Hele 64% ønsker å gå tilbake til væpnet kamp mot Israel.

Hele 94 prosent av palestinerne avviser Trump-administrasjonens fredsplan, ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av Palestinian Center for Policy and Survey Research. Det er første gang palestinerne blir spurt om hva de mener om fredsplanen siden den ble offentliggjort, skriver Israel Hayom.

– Jeg tror ikke vi noen gang tidligere har sett en så sterk enighet blant palestinerne, sier Khalil Shikaki, som står bak undersøkelsen.

Spørreundersøkelsen viser også at støtten til tostatsløsningen er rekordlav blant palestinerne. Bare 39% er for en tostatsløsning, mens 59% er imot. Derimot har støtten til en enstatsløsning, som både israelske og palestinske ledere i lang tid har avvist, steget kraftig fra 28% i desember til 37% i dag.

64% av palestinerne har svart at de foretrekker å returnere til væpnet kamp som et svar på fredsplanen. Shikaki sier forrige gang støtten til væpnet konflikt var like høy var under Den andre intifada fra år 2000 til 2005.

– På alle spørsmål hvor vold er nevnt ser vi en økende støtte, en betydelig økning, forteller han. Spørreundersøkelsen har en feilmargin på 3 prosent.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart