Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

31 prosent mener Israel-spørsmålet er avgjørende

Eilev Hegstad, som er stipendiat i tankesmien Civita, har gjennomført en spørreundersøkelse blant et utvalg ledere innen de seks største kristne trossamfunnene i Norge (Den norske kirke, Den katolske kirke, Pinsemenigheter, Den evangelisk lutherske frikirke, Metodistkirken og Baptistkirken i Norge).

Undersøkelsen er gjennomført for å teste hvorvidt kristenfolkets stemmegivning ved stortingsvalg styres av enkelte hjertesaker, «og da spesielt støtte til Israel». På spørsmål om hvor avgjørende solidaritet med Israel er for stemmegivning svarer 52 prosent at det er lite avgjørende. 31 prosent sier det er avgjørende.

Bare 23 kristenledere har deltatt i undersøkelsen, så resultatene sier ikke nødvendigvis hvordan de bredere lag av aktive medlemmer i deres forsamlinger tenker, understreker Hegstad i sin rapport (ekstern PDF).


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart