Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Jødiske ledere hilser pave Frans I velkommen

Pave Frans I da han ennå var kardinal Jorge Bergoglio i 2008. (Foto: Aibdescalzo, Wikimedia Commons)
Pave Frans I da han ennå var kardinal Jorge Bergoglio i 2008. (Foto: Aibdescalzo, Wikimedia Commons)
De siste tiårene har den katolske kirke bedret forholdet til jøder og jødedommen betydelig. Flere jødiske ledere tror pave Frans I (bildet) kommer til å fortsette å dyrke det gode forholdet.

Onsdag kveld presenterte Vatikanet sin nye pave. Kardinal Jorge Mario Bergoglio fra Buenos Aires i Argentina har tatt pavenavnet Frans I.

Simon Wiesenthal-senteret gratulerer den nye paven, og sier at de har all grunn til å tro at pave Frans I vil forsvare Nostra Aetate, den historiske erklæringen fra det andre Vatikan-konsilet om den katolske kirkens forhold til ikke-kristne religioner, en erklæring som for alltid endret forholdet mellom den katolske kirken og det jødiske folket på en positiv måte.

I arkivartikkelen Kirken og jødene, opprinnelig skrevet i 1996, kan du lese mer om den katolske kirkens forhold til jødene gjennom historien, med vekt på prosessen omkring Nostra Aetate.

Også Anti-Defamation League hilser pave Frans I velkommen. Direktør Abraham H. Foxman er trygg på at paven vil fortsette å dyrke det gode forholdet mellom den katolske kirken og jødedommen. Han påpeker at Bergoglio har hatt tette bånd med det jødiske samfunnet i Argentina.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart