Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Forbruksvarer direkte fra Israel

Langt over hundre nye produkter er lagt ut for salg på Midtøsten-torget i høst. Det har også kommet til et par nye forhandlere. Den ene gir norske Israel-venner mulighet til å bestille forbruksvarer sendt hjem til postkassen direkte fra Eilat i Israel.

Simon Wiesenthal Collection – en samling med 8 DVDer til 198 kroner – har gått rett til topps på bestselgerlisten til Midtøsten-torget etter mindre enn tre uker. Samlingen inneholder over 13 timer historiske dokumentarer om det jødiske folkets historie før, under og etter andre verdenskrig, inklusiv staten Israels historie fra 1948-1967. Forhandler er Høyer bokhandel i Arendal.

Det er Terje Lie og selskapet Coom Mediapartner som står ansvarlig for salget av Israelpakken. Lies søster, som bor i Eilat, kjøper inn et standard utvalg matvarer, snacks og pyntegjenstander i lokale markeder, og sender det direkte til kundene i Norge.

– Dette er en ny og spennende måte å støtte Israel på, mener Terje Lie. Alt innhold i pakken er produsert i Israel. I motsetning til alle andre produkter som selges av andre forhandlere på Midtøsten-torget, må Israelpakken forhåndsbetales. Til gjengjeld er porto inkludert i prisen på 700 kroner.

T-skjorter med Israel-motiver
elskapet Power Print fra Langevåg er den andre nye forhandleren på Midtøsten-torget.

– Vi tilbyr t-skjorter med silketrykk av Israel-motiver, forteller daglig leder Tanya Eline Ivey.

I første omgang har Ivey gjort tilgjengelig to varianter, en t-skjorte med davidsstjerne på brystet og Israels nasjonalemblem på ryggen og en annen med MIFF-logo på brystet.

Nyheter fra Israelimport
Morten I. Refsaas fra selskapet Israelimport fant mange spennende nye produkter da han var i Israel i oktober. Det mest spennede er kanskje bukkehornene. Shofarer blir brukt av jødene i religiøs sammenheng, spesielt i forbindelse med høytidene Rosh Hashanah og Yom Kippur. Shofar er nevnt en rekke ganger i Bibelen. Refsaas, som allerede har hatt etterspørsel etter shofarer, håper basunlyden kan vekke interessen hos flere i Norge.

Andre nyheter fra Israelimport er bønnesjal, smykker, byggesett, lommebok og spillkort med bilder fra Det hellige land.

Kjempesalg av DVD-pakker
Fredag 30. oktober la Høyer bokhandel ut for salg Simon Wiesenthal Collection – en filmsamling med over 13 timer historiske dokumentarer. På mindre enn tre uker er nesten 400 DVD-sett revet bort. Aldri tidligere har et produkt solgt tilsvarende gjennom Midtøsten-torget.

Bokhandler Harald Høyer tror den gode prisen er en hovedforklaring. Pakken med de åtte DVDene har en veiledende utsalgspris på 498 kroner. Høyer bokhandel tilbyr pakken for 198 kroner.

– Det er sjelden man får så mye kvalitetsfilm for så lite penger, sier Høyer. To av de ni filmene som inngår i pakken har vunnet Oscarprisen for «beste dokumentar».

Men Høyer bokhandel presenterte også andre nyheter i oktober, blant annet et stort antall barnebøker ogbibler. Også en rekke andre boknyheter som bør ha interesse for MIFF-medlemmer er kommet for salg, inklusivJødisk mat på norske fat (350,-), Krigen i Gaza – Israels dilemma (198,-), Jødehat (pocketutgave) (198,-),Maskoten: min jødiske fars oppvekst i en SS-dødsskvadron (349,-) og Krystallnatten (299,-).


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart