Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)
Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)

Importen fra Israel gikk opp i første halvår

Økning på ti prosent.

Importen fra Israel til Norge økte med 10,2 prosent, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I første halvår 2017 var importen på 488 millioner kroner. I år har den økt til 537 millioner kroner. Dersom denne utviklingen fortsetter, vil importen på årsbasis bevege seg tilbake mot rekordnivået den hadde i 2015 og 2016 – rundt 956 millioner kroner. I 2017 endte totalimporten på 836 millioner kroner.

De foreløpige tallene fra SSB viser at norsk eksport til Israel har gått betydelig ned i første halvår, fra 727 millioner kroner i første halvår 2017 til 494 millioner kroner i første halvår i år. Nedgangen kommer etter flere år med rask økning i eksporten, det var nesten en dobling fra 2014 til 2017.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart