Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)
Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)

Importen fra Israel gikk opp i første halvår

Økning på ti prosent.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Importen fra Israel til Norge økte med 10,2 prosent, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I første halvår 2017 var importen på 488 millioner kroner. I år har den økt til 537 millioner kroner. Dersom denne utviklingen fortsetter, vil importen på årsbasis bevege seg tilbake mot rekordnivået den hadde i 2015 og 2016 – rundt 956 millioner kroner. I 2017 endte totalimporten på 836 millioner kroner.

De foreløpige tallene fra SSB viser at norsk eksport til Israel har gått betydelig ned i første halvår, fra 727 millioner kroner i første halvår 2017 til 494 millioner kroner i første halvår i år. Nedgangen kommer etter flere år med rask økning i eksporten, det var nesten en dobling fra 2014 til 2017.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart