Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israelsk whisky kåret til verdens beste

Destilleriet Milk & Honey laget Israels første single malt whisky. Nå har deres whisky vunnet gjev pris. (Foto: Milk & Honey)
- Klimaet i Israel er faktisk vår største fordel, sier det prisvinnende destilleriet Milk & Honey.

Det israelske destilleriet Milk & Honey har vunnet pris for «verdens beste single malt» på The World Drinks Awards, skriver Jerusalem Post.

The World Drinks Awards skriver at den israelske whiskyen har «fruktige aromaer av sitrusskall og hvit fersken med et hint av trelakk». De skriver videre at «whiskyen smaker av gylden sirup, vanilje, tropiske frukter og iste». Til slutt skrive de at den har en ettersmak av «eiketanniner med et hint av anis og sitronskall».

Milk & Honey ble grunnlagt i 2013 av Gal Kalkstein og ble det første whiskydestilleriet i Israel. De solgte sin første single malt i 2017.

Alle produktene destilleriet lager er også kosher. Det Tel Aviv-baserte destilleriet sier det israelske klimaet er hemmeligheten bak suksessen.

– Israels 300 soldager i året og middelhavsklimaet er vår største fordel. Varmen gjør at whiskyen vår eldes raskt, men likevel betydelig elegant. Whisky laget i varmere klima skaper en spesiell terroir som gir unike smaker som skiller seg noe fra deres konkurrenter, sier selskapet.

– Våre metoder, teknikk og utstyr er bygget på flere hundre år gammel kunnskap og vi holder tradisjonen med minimum tre års lagring.

Det er ikke første gang det israelske destilleriet vinner pris for sine produkter. De har tidligere vunnet åtte priser under World Whiskies Awards. Produktene er til salgs i 40 land verden over, inkludert Norge.

Det israelske destilleriet sier klimaet i Israel er en av årsakene til deres suksess. (Foto: Milk & Honey)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart