Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Muslimer klager uten grunn

I slutten av juli hadde den iranske journalisten Amir Taheri en artikkel i Jerusalem Post. Der fortalte han om en konferanse som hadde vært i Kuala Lumpur i Malaysia.

Konflikten


Mye av Vestens politiske energi det siste tiåret er brukt til å støtte palestinernes sak.

Der var omtrent 900 muslimske teologer og lærde samlet. Som på nesten alle slike samlinger var de først og fremst opptatt med å synes synd på seg selv om legge skylda på andre for alt som er galt. Ifølge Taheri brukte de mesteparten av tiden til å jamre seg over hvordan de var ofre for urett, misforståelser og fiendtlig propaganda. De fiendtlige menneskene var «korsfarerne», orientalistene, imperialistene, zionistene, kommunistene, de liberale, de sekulære og så videre.

Dette er ikke særlig overraskende. Muslimske intellektuelle er først og fremst opptatt av å skylde sine problemer og mangler på andre, i stedet for å se i speilet.

Hjelp for muslimer
Det er en helt feil beskrivelse at Vesten er ute etter å skade og motarbeide muslimene. Tvert imot: Mye av Vestens politiske energi det siste tiåret er brukt til å støtte palestinernes sak. Og de største vestlige militære operasjonene etter den kalde krigen har vært for å hjelpe muslimer: Kuwaitiske muslimer i 1991, muslimer i Bosnia og Kosovo i midten og slutten av 1990, muslimer i Afghanistan i 2002 og i Irak i 2003.
Det vil neppe bli satset slik for Liberia, like lite som det ble i Rwanda, Kongo og Sør-Sudan. Det finnes ingen solidaritetsbevegelse av betydning for tibetanere i Tibet eller bahaier i Iran. De er nemlig ikke muslimer. Muslimer har mye mer støtte.

Fritt og forkortet etter en artikkel av Mark A. Heller i Jerusalem Post 1. august.

 

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart