Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Brev fra Hebrew University

Tross en terroraksjon for et år siden, valgte de undertegnede å delta på årets sommerkurs ved The Hebrew University i Jerusalem. Det gjorde også rundt 1000 andre studenter fra 35 ulike nasjoner og fra alle religioner. Vi kom alle med et ønske om å studere språk eller et tema relatert til Israel og Midtøsten.

Konflikten


– Gjennom å nekte å la seg kue av terrorismen blir hver dag med normalt liv en liten seier for israelerne, konkluderer tolv nordiske studenter på sommerkurs i Hebrew University i Jerusalem.

31. juli 2002 detonerte en terrorist en veske full av sprengstoff i en fullstappet kafeteria på The Hebrew University i Jerusalem. Ni mennesker mistet livet og over 80 ble skadet. Enda en illusjon ble knust i Israel da det ble tydelig at terrorismen ikke skyr noen midler og ikke kjenner noen grenser. Folk ble tvunget til å innse at til og med skoler og universiteter ble gjort til mål i den pågående palestinske terrorkampanjen.

Terroraksjonen mot The Hebrew University viste igjen terrorismens sanne ansikt; dens ondskap, umenneskelighet, og dens mangel på legitimitet. Det som ble sagt å være et uttrykk for det palestinske folkets frihetskamp, ble rettet mot studenter og ansatte ved en fredelig akademisk institusjon. Mot en gruppe mennesker der alle religioner og etnisiteter var representert. Flere av ofrene var internasjonale studenter.

Men det blinde hatet mot det frie ordet og mot pluralismen ga i stedet styrke til de gode kreftene som ble angrepet forrige sommer: På årets sommerkurs deltok 50% flere internasjonale studenter enn på fjorårets, og blant disse vi som står bak dette innlegget.

Gjennom vårt nærvær på Hebrew University har vi markert vår solidaritet med staten Israel, og vår sterke sympati for terrorofrene og deres pårørende. Vi tror at det sterkeste våpenet mot terrorismen nettopp er dette; å vise dens meningsløshet, å vise at vi til tross for terrortrusselen er flere personer her i år enn i fjor, og å vise at vi er sterkere og mer besluttsomme i vår tro på en mulig sameksistens. Den pågående fredsprosess er meget skjør, og det er derfor ekstra viktig i denne sammenheng å ta klart avstand fra terrorismen, hvor målet er å tilintetgjøre en mulig fred.

Med egne øyne har vi i sommer sett viljen israelerne viser for å opprettholde hverdagslivet, og for å beholde en fortsatt tro på fred og sameksistens, tross personlige tap av familie, venner og arbeidskamerater. Gjennom å nekte å la seg kue av terrorismen blir hver dag med normalt liv en liten seier for dem.

De skandinaviske studentene ved Hebrew University
Jerusalem, august, 2003

Gina Marie Halvorsen, Kristiansand
Hildegunn Hansen, Oslo
Øyvind Harv, Oslo
Signe Hyldgard, København
Mirjam Lindgren, Uppsala
Mattias Marder, Stockholm
Erika Marttala, Åbo
Leif Nadbornik, Helsingfors
Rebekka Rødner, Oslo
Ute Steyer, Stockholm
Jonas Tovi, Stockholm
Paul Widén, Lund

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart