Laser mot raketter

Hizbollah, en islamistisk organisasjon i Libanon, har bygd opp et kjempemessig lager av raketter (israelerne anslår hele 11.000) som kan ramme Nord-Israel.

I den forbindelsen holder Israel sammen med USA på å utvikle et forsvarsvåpen, som de kalles Nautilus. Det er basert på en høyenergi-laser. Laserkanonen ser ut som et søkelys. Et kommandosenter kan følge opptil 15 mål samtidig. Laserkanonen må rettes mot et mål i minst fem sekunder før det blir ødelagt. Våpenet har en rekkevidde på 10 km. Det kan også brukes mot jetfly. Men det trenger en enorm mengde elektrisitet.

Det har vært en del vellykkede tester, senest i år 2000. Så stanset det opp på grunn av skepsis i Kongressen. Men nå har en israelsk delegasjon vært og snakket med amerikanerne, og fått dem til å bevilge over 400 millioner kroner for å utvikle våpenet fra et prøveprosjekt til et våpen som kan brukes. Etter hvert skal det også gjøres flyttbart, hittil er det stasjonært. Tanken er at det etter hvert skal utvikles slik at det også kan ødelegge innkommende artillerigranater.

Kongressen har også bevilget mer penger til Arrow-prosjektet. Det er et rakettforsvar som allerede er operativt i Israel, og hvor raketter skytes mot innkommende raketter og ødelegger dem før de når målet.

Kilde: Artikkel fra Associated Press i Jerusalem Post.

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart