Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Laser mot raketter

Hizbollah, en islamistisk organisasjon i Libanon, har bygd opp et kjempemessig lager av raketter (israelerne anslår hele 11.000) som kan ramme Nord-Israel.

I den forbindelsen holder Israel sammen med USA på å utvikle et forsvarsvåpen, som de kalles Nautilus. Det er basert på en høyenergi-laser. Laserkanonen ser ut som et søkelys. Et kommandosenter kan følge opptil 15 mål samtidig. Laserkanonen må rettes mot et mål i minst fem sekunder før det blir ødelagt. Våpenet har en rekkevidde på 10 km. Det kan også brukes mot jetfly. Men det trenger en enorm mengde elektrisitet.

Det har vært en del vellykkede tester, senest i år 2000. Så stanset det opp på grunn av skepsis i Kongressen. Men nå har en israelsk delegasjon vært og snakket med amerikanerne, og fått dem til å bevilge over 400 millioner kroner for å utvikle våpenet fra et prøveprosjekt til et våpen som kan brukes. Etter hvert skal det også gjøres flyttbart, hittil er det stasjonært. Tanken er at det etter hvert skal utvikles slik at det også kan ødelegge innkommende artillerigranater.

Kongressen har også bevilget mer penger til Arrow-prosjektet. Det er et rakettforsvar som allerede er operativt i Israel, og hvor raketter skytes mot innkommende raketter og ødelegger dem før de når målet.

Kilde: Artikkel fra Associated Press i Jerusalem Post.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart