Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Redusert terror fra israelske arabere

Det er galt nok at så mange palestinere på Vestbredden er innstilt på å drive terror mot den israelske sivilbefolkningen. Men det store marerittet i Israel er om dette blir sterkt utbredt blant de israelske araberne, de som er israelske statsborgere og bor i selve Israel.

I de senere år har det vært en økende tendens til at israelske arabere har vært innblandet i terrorhandlinger mot jøder, ofte i samarbeid med palestinere fra Vestbredden. Men i 2003 ser denne økningen ut til å ha stanset, det har snarere vært en viss nedgang. Det gjenstår å se om det er tilfeldig eller om det blir varig.

Inntil midten av desember hadde israelske sikkerhetsfolk oppdaget 43 israelske arabere i 26 organiserte terrorceller. De var innblandet i 4 terrorangrep, hvor 45 mennesker ble drept og 227 såret. I 2002 ble 78 israelske arabere i 35 terrorceller oppdaget. De var ansvarlige for 12 terrorangrep. Også i disse angrepene ble 45 mennesker drept.

Mange av de israelske araberne ble rekruttert av Tanzim-celler i Samaria, den nordlige delen av Vestbredden. (Tanzim er en væpnet gruppe som sorterer under Arafat.) Tanzims aktivitet i Israel er redusert. Det skyldes trolig mest to faktorer:
Sikkerhetsgjerdet og den israelske hærens aktivitet på Vestbredden.

Blant de israelske araberne som er arrestert i 2003 er det noen som har kjørt selvmordsbombere, har skaffet kjemikalier til bomber, har laget den første «bombefabrikken» i Israel eller har spionert for Hizbollah i Libanon.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart