Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Redusert terror fra israelske arabere

Det er galt nok at så mange palestinere på Vestbredden er innstilt på å drive terror mot den israelske sivilbefolkningen. Men det store marerittet i Israel er om dette blir sterkt utbredt blant de israelske araberne, de som er israelske statsborgere og bor i selve Israel.

I de senere år har det vært en økende tendens til at israelske arabere har vært innblandet i terrorhandlinger mot jøder, ofte i samarbeid med palestinere fra Vestbredden. Men i 2003 ser denne økningen ut til å ha stanset, det har snarere vært en viss nedgang. Det gjenstår å se om det er tilfeldig eller om det blir varig.

Inntil midten av desember hadde israelske sikkerhetsfolk oppdaget 43 israelske arabere i 26 organiserte terrorceller. De var innblandet i 4 terrorangrep, hvor 45 mennesker ble drept og 227 såret. I 2002 ble 78 israelske arabere i 35 terrorceller oppdaget. De var ansvarlige for 12 terrorangrep. Også i disse angrepene ble 45 mennesker drept.

Mange av de israelske araberne ble rekruttert av Tanzim-celler i Samaria, den nordlige delen av Vestbredden. (Tanzim er en væpnet gruppe som sorterer under Arafat.) Tanzims aktivitet i Israel er redusert. Det skyldes trolig mest to faktorer:
Sikkerhetsgjerdet og den israelske hærens aktivitet på Vestbredden.

Blant de israelske araberne som er arrestert i 2003 er det noen som har kjørt selvmordsbombere, har skaffet kjemikalier til bomber, har laget den første «bombefabrikken» i Israel eller har spionert for Hizbollah i Libanon.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart