Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

85% av jødene tror terror utgjør strategisk trussel

Israels kamp mot terror er en kamp for livet.

Arafat startet og fortsatte ikke den nåværende intifadaen i september 2000 som et svar på israelsk okkupasjon, men på tross av at Israel var kommet med bindende tilbud om å gjøre slutt på denne okkupasjonen og tillate en palestinsk stat i bytte for en varig fred. Altså har den palestinske ledelsen mål som går utover en stat som lever i fred ved siden av Israel. Les mer: Israel kjemper for sin eksistens.

Konklusjonen i den to år gamle kommentarartikkelen støttes av en ny meningsmåling som er offentliggjort av Unversitetet i Haifa, og deres senter for studie av nasjonal sikkerhet.
90 prosent av de nye immigrantene fra Sovjetunionen, 84 prosent av jødiske bosettere på Vestbredden og Gaza-stripen og et like stort andel ultraortodokse mener den palestinske tmen på tross av at Israel var kommet med bindende tilbud om å gjøre slutt på denne okkupasjonen og tillate en palestinsk stat i bytte for en varig fred.erroren utgjør en strategisk trussel mot Staten Israel. Til sammen, i hele den jødiske befolkningen, deler 85 prosent dette synet om en eksistensiell kamp for en jødisk, demokratisk stat.

– Et økende antall mennesker ser på den langvarige utmattelseskrigen, med bruk av terror, som en eksistensiell trussel mot nasjonens sikkerhet, sier professor Gabriel Ben-Dor.
75 prosent av de israelske jødene frykter at terror vil ramme dem selv eller noen familiemedlemmer.
Patriotismen er imidlertid stor. 87 prosent av jødene sier de elsker og er stolt av landet sitt, og 90 prosent har tillit til de israelske forsvarsstyrkene, IDF.

Meningsmålingen, som også har vært avholdt tidligere, avslører en økende militær tilnærming på konflikten i den jødiske befolkningen. 61 prosent tror ethvert tiltak av IDF for å bekjempe terror er rettferdig. 77 prosent tror ethvert rimelig tiltak er rettferdig.
78 prosent av deltakerne i meningsmålingen, inkludert arabiske israelere, uttrykker tillit til det juridiske systemet og spesielt Høyesterett.
68 prosent av arabiske muslimer i Israel sier de aldri vil vurdere å forlate landet. 37 prosent sier de elsker og er stolt av Staten Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart