Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Hvor er demonstrantene mot Sudan?

Israel opplever stadig demonstrasjoner. Israelere og utlendinger demonstrerer mot Israels politikk i Israel og i de palestinske områdene. Det demonstreres mot Israel i verden for øvrig. Ikke sjelden kommer demonstranter reisende fra Europa til Israel for å gi uttrykk for sine synspunkter. Det følgende er skrevet med utgangspunkt i en artikkel av Yaakov Achimeir i Ma'ariv den 9. mai 2004.

Israel opplever stadig demonstrasjoner. Israelere og utlendinger demonstrerer mot Israels politikk i Israel og i de palestinske områdene. Det demonstreres mot Israel i verden for øvrig. Ikke sjelden kommer demonstranter reisende fra Europa til Israel for å gi uttrykk for sine synspunkter. Det følgende er skrevet med utgangspunkt i en artikkel av Yaakov Achimeir i Ma’ariv den 9. mai 200.

I mai var det en serie demonstrasjoner mot Israel i forbindelse med at Mordechai Vanunu ble løslatt fra fengselet, men fikk en del restriksjoner på friheten til å snakke med folk som vil bringe videre hans hemmelige opplysninger. Blant annet kom den britiske skuespilleren Susanna York til Israel i sakens anledning. – Det er greit at det demonstreres, det er en meget stor grad av frihet for demonstrasjoner i Israe.

Samtidig pågår et folkemord akkurat nå i Vest-Sudan. 100 000 sudanesere er myrdet av væpnede grupper som har et nært forhold til landets regjering. Det er nesten 4 000 ganger flere enn de araberne som ble drept i Jenin. Og det er ca. 20 ganger så mange som det antall palestinere som er blitt drept totalt av israelere de siste 20 årene. [Ifølge det Dagbladet gjengir av Jan Egeland 13. juni, vil 300.000 mennesker dø selv i beste fall, og det kan lett bli en million. En million døde mennesker!] Spørsmålet er da: Hvor er demonstrantene foran de sudanesiske ambassadene i Europa? De som demonstrerer mot Israel, viser jo med det at de bryr seg om muslimer som blir utsatt for overgrep. Eller gjør de ikke det? Finnes omsorgen bare når man kan gi Israel skylden for katastofene? Siden ingen demonstrerer mot manglende demokrati og ytringsfrihet i Sudan, må vi kunne gå ut fra at Sudan er et åpent og fritt samfunn. Det blir bekreftet også av at for noen få dager siden [skrevet 9. mai], lovte et flertall av landene i FN å gi Sudan en plass i Komiteen for menneskerettigheter. Sudan er med andre ord et land som er egnet til å overvåke menneskerettighetene, herunder fordømme å Israel. Det må derfor være en ren forglemmelse at Susanna York, våre norske biskoper og andre som er på plass når Israel kan kritiseres – med rette og urette – aldri har vært å se utenfor noen sudanesisk ambassade eller konsulat, og aldri har demonstrert i Sudan. Eller skulle det være slik at det nesten ikke har noen særlig interesse å protestere når ikke Israel (eller til nøds USA) kan få skylden? Dessverre tyder det meste på at slik er de.

Uansett hvilke mål vi bruker, er jo det som skjer i Sudan – og som er menneskeskapt – langt, langt verre enn noe som Israel kan få skylden for selv med et maksimum av vrangvilj.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart