Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

«På tide å handle mot ekstremistene»

Ekstremistene er i dette tilfellet jødiske "bosettere" på Vestbredden, særlig den nordlige delen. Noen eksempler på hva de har gjort i den senere tid:
Bildet er fra en bosetning på Vestbredden.

Ekstremistene er i dette tilfellet jødiske «bosettere» på Vestbredden, særlig den nordlige delen. Noen eksempler på hva de har gjort i den senere tid:

De har gjort hærverk mot sikkerhetsgjerdet. Hensikten var ikke å ødelegge gjerdet, men å skape falske alarmer som soldatene må rykke ut på.

De har lagt spikre på veien for å få militære biler til å punktere. Ekstra ille er det at dette en gang rammet en militær ambulanse som kom for å hente en palestiner som var såret i sammenstøt med bosettere om olivenhøsten.

De har blokkert militære kjøretøyer.

De har kalt soldatene «nazister» når de følger Yonatan Bassi, mannen som organiserer Israels tilbaketrekning fra Gaza og noen få bosetninger på Vestbredden. Bassi måtte gi opp å komme et sted på grunn av aksjonene.

I årevis har noen av bosetterne angrepet palestinere som høstet oliventrærne og ødelagt palestinsk eiendom.

Borgerkrig?
Ledende israelske offiserer sier at tidligere var de sikre på at ingen jødisk bosetter ville skyte på israelske soldater hvis de kommer for å evakuere bosetningene. Nå er de ikke sikre på det. Det er klare tegn på at ekstremist-grupper blant bosetterne er helt ute av kontroll. Fiendtligheten er ikke bare rettet mot palestinerne, men mot alle som har tilknytning til den israelske regjeringen.

Det israelske forsvaret venter at når evakueringen i Gaza begynner, vil bosettere fra Vestbredden reise dit og være med på å gjøre oppgaven vanskelig for de israelske soldatene. De vil forsøke å hindre selve evakueringen, de vil forsøke å ta seg tilbake etter at den er gjennomført, de vil forsøke å opprette andre bosetninger. Og i en av de fire bosetningene på Vestbredden som skal evakueres, har det samlet seg ekstremister med en lignende strategi.

Tiltak
Schiff mener at noen av disse ekstremistene skulle vært arrestert for lenge siden for det de allerede har gjort, både mot den israelske hæren og ikke minst mot palestinere. Deres våpen må konfiskeres, skriver Schiff. Han håper at det israelske overvåkingspolitiet vet nok om dem tidlig nok og kan forhindre større katastrofer.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart