Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Frigitte terrorister starter på nytt

Tirsdag 15. februar ble to bevæpnede palestinere skutt av israelske soldater mens de forsøkte et angrep på Har Bracha.

Tirsdag 15. februar ble to bevæpnede palestinere skutt av israelske soldater mens de forsøkte et angrep på Har Bracha.

Det ligger på Garisim-fjellet, kjent fra Bibelen som velsignelsens fjell (5. Mosebok 11:29 og 27:12). Dette ligger igjen like ved Nablus (Bibelens Sikem, på hebraisk Schechem).

Den ene døde hadde sittet i israelsk fangenskap for tidligere terror, og slapp ut i januar 2004 som en av 462 sikkerhetsfanger Israel satte fri i bytte for Elhanan Tannenbaum og likene av tre israelske soldater.

Noen vil skille mellom angrep på jødiske bosetninger og angrep i selve Israel. Men under toppmøtet ei uke før dette angrepet, lovte Abbas å stanse alle angrep mot israelere overalt.

Løslatelse nå
I forbindelse med de forhandlingene som er i ferd med å begynne nå, har Israel gått med på å sette fri 900 palestinske fanger. Foreløpig 500 av dem satt fri. Palestinerne forlanger at langt flere skal settes fri. Det er mange palestinske fanger etter fire års krig, selv om noen har sonet sin straff og noen er satt fri som «tillitsskapende gest» tidligere også.

Løslatt til aktivt terrormiljø
Dersom palestinerne hadde gjort slik de har lovt om igjen og om igjen siden Oslo-avtalen i 1993, nemlig å avvæpne og oppløse terrorgruppene, ville det hatt mening å sette terrorister fri. Men mens Arafat levde, overså han ganske enkelt alle avtaler om dette. Det eneste Arafat gjorde for å begrense terroren, var at i perioder da man forventet store israelske innrømmelser, fikk terror-gruppene beskjed om å utsette sin aktivitet til et tidspunkt som passet bedre. Foreløpig tyder det meste på at Abbas følger det samme opplegget, selv om Israel fremdeles håper at han etter hvert vil sørge for å avvæpne alle som ikke står under direkte kommando av det valgte, palestinske styret. (Det skal være nytt valg på lovgivende forsamling til sommeren.)

Tidligere statistikk
Dersom Abbas ikke gjør noe nytt og ordentlig med dette, er det fare for at de 500 (etter hvert 900) frigitte vil skape en lignende statistikk som de som ble frigitt i mai 1985: Mer enn 1000 arabiske fanger ble satt fri, de fleste til arabiske naboland. Av de 238 palestinerne som ble satt fri for å bo på Vestbredden og i Gaza, gjenopptok 114 (48 %) terror-aktivitet. Flere store terrorhandlinger er utført av fanger som ble frigitt som «tillitsskapende tiltak».
Kilde: En artikkel av Margot Dudkevitch 21. februar 2005 i Jerusalem Post.

 

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart