Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

IDF: – Drapet på terroristen har berget mange liv

For snart to år siden ble han sluppet fri av israelsk fangenskap. Siden den gang har Louie Sa’adi (bildet) fortsatt å spre død og pine blant sivile israelere. Han planla blant annet selvmordsangrepene mot nattklubben Stage i Tel Aviv i februar og et kjøpesenter i Netanya i juli. Til sammen ble ti mennesker drept og flere titalls skadet i de to angrepene.
Natt til mandag ble Sa’adi, som er en av Islamsk Jihads fremste terrorledere, drept i skuddveksling med israelske styrker i Tulkarm på Vestbredden. Et medlem av Al Aqsa Martyrbrigader ble også drept, og en israelsk soldat såret.
Skuddvekslingen brøt ut da israelske soldater var på en arrestoperasjon i den palestinske byen. I følge IDF åpnet de to drepte palestinerne ild først. En Kalashnikov, en pistol, magasiner og eksplosiver ble funnet på kroppen til Louie Sa’adi, skriver Yedioth Aharonoth. Seks andre palestinere ble arrestert i samme operasjon.
– Vi gikk inn i Tulkarm i en kamp mot klokken for å stanse angrep mot israelere, sier IDF-oberst Aharon Haliva som ledet den israelske aksjonen. I følge den israelske hæren har Islamsk Jihad planlagt et større angrep i nærmeste fremtid.
– Sa’adis hender var dekket av israelsk blod. Jeg tror den skaden vi har påført Islamsk Jihad har berget mange liv, sier Haliva. Jihad-terroristen ble sluppet fri i fangeutvekslingen med Hizbollah i januar 2004.
Andre steder på Vestbredden ble over 20 ettersøkte palestinere arrestert natt til mandag, rapporterer Israels Radio. Den siste måneden er 800 ettersøkte palestinere arrestert.
Foto: Intelligence and Terrorism Information Center

24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland

ISLAMSK JIHAD:
Lover hard og blodig hevn
Islamsk Jihads talsmann på Gaza-stripen lover en blodig hevn etter drapet på Sa’adi. Fra Damaskus sier Jihad-leder Ramadan Abdullah Shalah at hevnen vil «oppskake» Israel. Han omtaler Sa’adi som «en stor leder med unik militær kapasitet».
Israels operasjon i Tulkarm får heller ingen god mottakelse hos palestinske myndigheter.
– Vi fordømmer Israels operasjon og mord i Tulkarm. Dette truer våpenhvilen vi prøver å opprettholde, sier palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat. Etter veikartet for fred er palestinerne forpliktet til å avvæpne terrorister som Sa’adi.

24. okt. 2005 kl. 15.00
C. Myrland

IDF:
Hever beredskapen etter terroristdrap
Israelske styrker langs grensen mot Gaza-stripen hevet beredskapen etter drapet på Jihad-lederen i Tulkarm natt til mandag, skriver Yedioth Aharonoth. Det er ventet at anti-terror operasjonen kan utløse granat- eller rakettangrep mot israelske tettsteder i området.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart