Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Terroren er tilbake i israelske byer

Seks israelere ble drept og flere titalls skadet i terrorbomben i Hadera.
En selvmordsterrorist utløste sine dødelige eksplosiver på en markedsplass i kystbyen Hadera nord for Tel Aviv onsdag ettermiddag.

Seks israelere ble drept og flere titalls skadet i terrorbomben i Hadera.

Selvmordsterroristen utløste sine eksplosiver utenfor et populært utsalgssted for falafel. Bomben, som man antar var ca. 5 kilo, gjorde store skader i nærområdet. Terroristene hadde pakket metallsplinter inn i bomben for å maksimere skadene blant de sivile israelerne som ble angrepet.

Fire døde momentant. Det femte offeret døde på operasjonsbordet en stund senere. De drepte israelerne er identifisert:

Michael Kaufman68 år
Yaakov Rahmani68 år
Perhia Mahlouf53 år
Sabiha Nissim66 år
Jamil Ka’adan48 år

En sjette israelere måtte gi livet tapt av skadene noen dager senere.

Islamsk Jihad har tatt på seg ansvaret for angrepet, som de sier var en hevn etter at deres terrorleder Louie Sa’adi ble drept i skuddveksling med IDF natt til mandag. Militære israelske kilder påpeker imidlertid at et angrep av en slik art tar lenger enn tre dager å planlegge.

– Dette var ikke et hevnangrep, men en del av «en avtalt terrorstrategi» mellom de palestinske terrororgansisasjonene, støttet av Iran, Syria og Hizbollah, sier en israelsk talsmann ved Statsministerens kontor. Abu al-Muamen i Islamsk Jihad truer med flere angrep.

Selvmordsterroristen kom fra landsbyen Kabatiya på Vestbredden. Hassan Abu Zeid (20) skal tidligere ha vært i israelsk fangenskap, men han skal ha blitt sluppet fri fordi han ikke hadde «blod på hendene», skriver Jerusalem Post. Nokså tidlig etter selvmordsangrepet ble det meldt at terroristen var en kvinne. Dette er nå avkreftet.

Terrorangrepet i Hadera er det første innenfor «den grønne linje» siden 28. august, da 20 mennesker ble skadet i Be’er Sheba. Det siste angrepet hvor isralere ble drept var i Netanya i juli.
Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat fordømmer angrepet, «som vi alltid fordømmer selvmordsangrep på sivile israelere».

Oppdatert sist:
27. okt. 2005 kl. 05.00

Publisert første gang:
26. okt. 2005 kl. 18.00
C. Myrland

ISRAELSK TALSMANN:
– Kort vei mellom morderisk retorikk og morderiske handlinger
Denne uken har både Irans president Mahmoud Ahmadinejad og Hamas-leder Mahmoud Zahar tatt til orde for ødeleggelse av Israel.
– I terrorangrepet i Hadera ser vi den klare forbindelsen og det korte tidsrommet det er mellom morderisk retorikk og morderiske handlinger, sier David Baker, en talsmann ved statsminister Ariel Sharons kontor.
Israelske myndigheter mener terrorangrepet lot seg gjennomføre fordi de palestinske selvstyremyndighetene ikke slår ned på militante grupper.
– PA må avvæpne og avvikle terrororganisasjonene en gang for alle, krever Baker.

26. okt. 2005 kl. 18.00
C. Myrland

FORSVARSMINISTER SHAUL MOFAZ:
– Vi har forhindret hundrevis av slike angrep de siste årene
Forsvarsminister Shaul Mofaz landet i Israel samtidig med terrorangrepet i Hadera onsdag ettermiddag. Under sitt besøk i Kairo fortalte han til president Hosni Mubarak om terrorgrupper som jobber kontinuerlig for å planlegge og gjennomføre terrorangrep mot Israel.
– Vi har mulighet til å forhindre slike angrep. Israel har forhindret hundrevis av slike angrep de siste årene. Vi vil finne ut hva som skjedde og handle deretter, sa Mofaz i en uttalelse til reportere rett etter landing.
– Vi vil behandle Islamsk Jihad på samme måte som vi har gjort med andre terroristgrupper, lovte Mofaz.

27. okt. 2005 kl. 05.30
C. Myrland

ISRAELS REGJERING:
Godkjente militæroperasjoner mot terrorister
Statsminister Ariel Sharon og forsvarsminister Shaul Mofaz har godkjent en ny offensiv mot Islamsk Jihad og andre palestinske terrorgrupper etter terrorangrepet onsdag. IDF kommer først og fremt til å konsentrere seg om den nordlige Vestbredden og den nordlige Gaza-stripen.
– Vanlige palestinere kommer også til å bli berørt, fordi en serie tiltak for å bedre deres levevilkår vil bli trukket tilbake, i hvert fall så lenge operasjonen varer, skriver Ha’aretz.
Den israelske hæren kommer til å innføre generelt portforbud i de palestinske områdene på Vestbredden, og nordre deler av Samaria vil bli avskåret fra resten av Vestbredden.
IDF vil også utplassere nye styrker langs grensen til Gaza-stripen, klare til å rykke inn for å forhindre nye Kassam-angrep mot israelske tettsteder.

27. okt. 2005 kl. 05.30
C. Myrland

GAZA-STRIPEN:
Ingen skadet i israelske rakettangrep
Israel startet sin militære offensiv etter Hadera-angrepet med å angripe utskytningssteder for Kassam-raketter nord på Gaza-stripen. Torsdag morgen skjøt israelske luftstyrker raketter mot en vei og en åpen plass nord på Gaza-stripen. Kort tid senere ble et mål sør på Gaza-stripen truffet.
Nord på Vestbredden har IDF arrestert faren til den 20-år gamle Hadera-terroristen, og ni andre militante islamister.
– Vi fordømmer den israelske aggresjonen, sier palestinernes statsminister Ahmed Qureia.

27. okt. 2005 kl. 14.30
C. Myrland

STATSMINISTER ARIEL SHARON:
– PA gjør ingenting seriøst for å stanse terror
Statsminister Ariel Sharon varsler en «omfattende og kontinuerlig» kamp mot palestinske terrorgrupper etter terrorangrepet i Hadera onsdag.
– Dessverre gjør ikke de palestinske selvstyremyndighetene et eneste seriøst tiltak for å stanse terror. Vi er ikke villige til å tolerere mer terror, under noen omstendighet. Derfor vil våre operasjoner bli omfattende og uten opphør til vi har gjort en ende på all terror, sier statsminister Ariel Sharon.

27. okt. 2005 kl. 13.30
C. Myrland

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart