Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

«Etnisk rensing» i Pakistan og India i 1947

I et leserbrev 17. april 2006 skriver T. H. Chowdary fra Hyderabad i India. Han forteller hva som skjedde da det tidligere India ble delt i en hinduistisk del (India) og en muslimsk del (Pakistan) i 1947.

I et leserbrev 17. april 2006 skriver T. H. Chowdary fra Hyderabad i India. Han forteller hva som skjedde da det tidligere India ble delt i en hinduistisk del (India) og en muslimsk del (Pakistan) i 1947.

En indisk leder (dr. Ambedkar) og lederen for den muslimske ligaen (Ali Jinnah) ble enige om å dele India. De anbefalte at minoritetsbefolkningene skulle utveksles mellom India og Pakistan.

Pakistan fulgte dette rådet, og gjennomførte en fullstendig «etnisk rensing» av alle ikke-muslimer i sitt område – de flyktet til India. Men de indiske lederne Mahatma Gandhi og Nehru la andre prinsipper til grunn, og lot millioner av muslimer få bli værende i India. Resultatet er at India i dag har en økende og misfornøyd muslimsk minoritet. Det er en stor belastning på harmonien i landet og på den indre sikkerheten, og det fører til terrorisme.
Chowdary råder Israel til å sørge for at de varige grensene blir slik at færrest mulig muslimer blir boende på israelsk område og færrest mulig jøder på palestinsk område. Han foreslår å utveksle arabiske muslimer fra Israel med jøder på bosetningene på Vestbredden.

Så langt fritt etter T. H. Chowdary. Han foreslår altså at arabere og jøder skal flytte for å komme på «sin egen» side av den grensen som skal bli.

Israel Beiteinu
Det finnes israelere som står for et syn som ligner noe. Avigdor Liebermans parti Israel Beiteinu (Israel vårt hjem) går inn for å flytte Israels grense slik at store deler av «den arabiske trekanten» nær den gamle grensen til Vestbredden blir overført fra Israel til det palestinske området. Han tenker seg da ikke at noen mennesker skal flytte fra der de bor, men at grensen flyttes vestover.

Bekymring
Det er ikke så mange israelere som har en klar løsning på disse sakene. Men mange er bekymret over en utvikling hvor en raskt voksende arabisk minoritet i Israel blir oppfattet som stadig mer negativ mot den israelske staten.

 

 


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart