Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kampen mot folkemord på jøder

Israel er den éneste stat i verden som i praksis har null sivile innbyggere i øynene til deres fiender og krigens publikum, påpeker Giulio Meotti.

Allerede på 1970-tallet argumenterte ekspert på internasjonal lov, Yoram Dinstein, ut fra FNs egne definisjoner, for at terror og hatpropaganda mot Israel utgjør folkemord.

Kampanje mot hatpropaganda
2. mai vil Israel minnes jødene som ble drept i Holocaust.

Nylig startet Hebrew University og Hadassahs senter for forhindring av vold og folkemord en kampanje mot Irans president Mahmoud Ahmadinejad, religiøse islamske ledere og deres medier for måten de sprer hatpropaganda og oppmuntrer til folkemord.

– Det finnes ikke noe bedre tidspunkt å stå sammen i den historiske kampen, mener den pro-israelske italienske forfatteren Giulio Meotti.

Jødene uten rettigheter
– Jødene blir demonisert ved bruk av anklager om sammensvergelser og blodtørstighet. De beskrives som «undermennesker» med uttrykk som «griser», «kreftsvulst», «skitt», «mikrober» eller «oppkast», skriver Meotti i en artikkel i Yedioth Aharonoth.

Dessuten blir jødenes rett til å bestemme over eget liv avvist, når motstanderne hevder at Israels eksistens i seg selv er «rasistisk» og sammenliknbart med «apartheid». Noen trekker til og med linjer mellom israelsk politikk og nazismen, og alle verdens jøder holdes ofte kollektivt ansvarlige for handlingene til staten Israel.

Det juridiske grunnlaget for kampanjen er Konvensjonen om forhindring av og straff mot folkemordskriminalitet, vedtatt i FN 12. januar 1951 av 138 stater – ironisk nok også Iran. I dag ønsker Teheran å kaste jødene på sjøen, de oppfordrer til folkemord og benekter Holocausts grusomheter, påpeker Meotti.

Durban III
Han nevner et eksempel hvor han frykter hatpropaganda i framtiden vil bli spredt i FNs egne organer: Durban III-konferansen. Sannsynligvis vil mange stater der erklære Israel som «apartheid» og jødene vil bli kalt rasister.

Under den første Durban-konferansen i 2001 delte organisasjoner ut flygeblader med et bilde av Hitler, hvor det stod: «Hva hadde skjedd dersom Hitler hadde vunnet? Israel ville ikke eksistert og palestinsk blod ville ikke blitt spilt.»

Tre måneder senere brøt den palestinske intifadaen ut, og hundrevis av sivile jøder ble slaktet ned i en lang serie terrorangrep de neste årene.

Ikke alene
Men Iran er ikke alene om å spre hatpropaganda mot jøder, poengterer forfatteren.

En fatwa er utlyst av Det muslimske brorskaps åndelige leder Yusuf al-Qaradawi som godkjenner drap på jødiske spedbarn. Begrunnelsen er at disse barna en dag kan vokse opp og bli en del av den israelske hæren.

I tillegg har Hamas og Islamsk Jihad drept mange gravide sivile israelske kvinner.

Tre modige menn
I 2003 sendte tre modige arabiske intellektuelle, Jawad Hashim, Shakir al-Nabulsi og Lakhdar Lafif en anmodning til FNs sikkerhetsråd om å få på plass en internasjonal domstol som kunne rettsforfølge islamistisk hatpropaganda og vold mot blant annet jøder og kristne.

Anmodningen ble ikke fulgt opp. I stedet har vi i dag en situasjon der demoniseringen av Israel fyller skolebøker, moskeer, bøker, aviser, fjernsynsserier og såkalte «dokumentarprogrammer». Og det skjer ikke bare i den arabiske verden. Med satellitt-tv og internett sendes propagandaen også til arabiske hjem i Vesten.

Vil stille for retten
– Derfor må Israel og deres vestlige allierte sette i gang en kampanje for å stille for retten de organisasjonene og lederne som fremmer hat. Advokater, journalister og skribenter må bistå for å gi vitneutsagn om den endeløse serien av paranoia og perverse dagdrømmer om folkemord. Israel burde støtte slike mennesker som risikerer karrieren sin og sine liv daglig ved å avvise disse blodløgnene, mener Meotti.

Støtte fra Vesten i denne saken er også viktig. Derfor bør Europa slutte å handle med Teheran dersom de ikke stanser sin hatpropaganda mot jøder. Canadas tidligere justisminister Irwin Cotler foreslo at personer som Ahmadinejad og andre som formidler hatbudskapet, bør plasseres på en «svarteliste» og nektes innreise.

Israel vil vinne
Menneskerettighetsgrupper burde bli bombardert med statistikken over palestinske angrep. Dessuten burde terrorofre som ønsker å fortelle sin historie løftes fram, foreslår han.

– Dette er en kamp Israel kan vinne med støtte fra de i Vesten som fortsatt bryr seg om deres sivilisasjons skjebne, avslutter italieneren.

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart