Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

En lærepenge om Midtøsten

Den arabiske propagandaen som legger skylden på Israel for alt som er galt i Midtøsten er i ferd med å falle fra hverandre som et korthus. "Den har ingen kraft i møte med sannheten og historien," argumenterer Guy Bechor.

Her er en av Æsops fabler:

En dag sendte ulvene en delegasjon til sauene og spurte om de ville skape evig fred med dem. «Hundene er skyld i konflikten mellom oss», sa ulvene til sauene. «Det er de som er kilden til uenigheten. De bjeffer på oss, truer oss og provoserer oss. Kvitt dere med hundene og det vil ikke finnes noe som forhindrer evig vennskap og fred mellom oss.»

De dumme sauene trodde på dette og kvittet seg med hundene. Derfor stod de uten den beskyttelsen som hundene pleide å tilby, og de ble et lett bytte for ulvene.

Slik innleder Guy Bechor en kommentarartikkel i Yedioth Aharonoth. Bechor er foreleser i arabisk lov og Midtøsten-politikk ved Det tverrfaglige senter i Herzliya.

– Det samme ville skjedd oss
Bechor sikter til den situasjonen jødene i Israel ville stått overfor dersom de hadde forkastet den eneste hæren i Midtøsten som forsvarer sitt folk – nemlig IDF.

– Nå som verden gremmes over brutaliteten til det syriske terrorregimet, som nådeløst slakter sine egne innbyggere, kan vi se hva som hadde skjedd med jødene i Midtøsten uten beskyttelse fra sin egen hær, skriver Bechor.

Er Israel Goliat?
Han mener løgner, illusjoner og hykleri preger vår tidsalder, spesielt når noen tror på evig fred, demokrati og kjærlig vennskap for Israel i Midtøsten, eller når de tror at Israel er Goliat i konflikten og araberne er David. Virkeligheten i regionen, som har vist seg de siste månedene, beviser at slike folk tar feil, argumenterer Bechor.

Man kan også se sannheten gjennom å studere de kristnes moderne historie i Midtøsten. De har blitt slaktet ned, selv i stater som har opplevd «demokratiske endringer» som Tunisia, Irak og Egypt. Kirker er brent, de har blitt tvunget på flukt og deres eiendom er plyndret.

Igjen minner dette jødene på hva som hadde skjedd dem dersom de hadde blitt nedkjempet eller stående uten beskyttelse fra IDF, forklarer han.

Vil undergrave Israel
De kristne har ikke etablert noen kristen stat i Midtøsten med en klar kristen identitet, som jødene har. Dette ble deres bane, påstår Bechor. De inngikk partnerskap med andre etniske og religiøse grupper, og nå betaler de prisen – både i Libanon, i de palestinske områdene og snart i Syria.

– Dette er den klart opplagte grunnen til hvorfor fiendtlige elementer ønsker å undergrave Israels nasjonale jødiske identitet. Deres ønske om å opprette «en stat for alle sine innbyggere», en flernasjonal eller multinasjonal stat, har som siktemål å utrydde statens jødiske identitet, for på den måten, sakte, men sikkert, utrydde den jødiske tilstedeværelsen her, mener artikkelforfatteren.

Vil ødelegge IDF
Av samme grunn ønsker også utenlandske elementer – og til og med israelske – å undergrave IDF gjennom unødvendige etterforskningskommisjoner, kritikk og propaganda. De forsøker å svekke hærens moralske overlegenhet og ødelegge den eneste hæren i Midtøsten som forsvarer jøder.

Men når vi ser hva som skjer i Syria, hvor så mange som 400 sivile demonstranter skal ha blitt drept i løpet av noen få uker, forstår vi hvordan dette er en lærepenge for alle jøder. Sannheten avslører hvem som er trusselen i regionen og hvem som trues med utryddelse. Hvem som er morder og hvem som er offer.

Faller i fra hverandre
Den arabiske propagandaen om Israels skyld i alt som er galt i Midtøsten er i ferd med å falle fra hverandre. «Den har ingen makt i møte med sannheten og historien», argumenterer Bechor.

Så når du leser om nedslaktingene av sivile i Deraa i Syria, husk på Æsops fabel om sauene og ulvene. På grunn av sin naivitet ble de ofre.

– Nasjoners brutalitet er ikke noe nytt. Æsop selv skrev om det i det sjette århundret. Det er særlig oss, jødene, som må minne oss selv om dette, avslutter han.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart