Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel under cyberangrep

Tel Aviv-børsens internasjonale nettside gir ikke svar onsdag morgen.
Tel Aviv-børsens internasjonale nettside gir ikke svar onsdag morgen.
Angrep på nettsidene til flyselskapet El Al og børsen i Tel Aviv er de siste angrepene i en rekke med cyberangrep på Israel den siste tiden. Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste sier at ingen essensielle internettsystemer ble skadet.

Siste cyberangrep mot Israel kom mandag, da hackere slo til mot nettsidene til El AL og Tel Aviv børsen. Hackeren 0xOmar, som har vært lederen i et internettangrep på Israel de siste månedene, sendte en e-post til Jerusalem Post før angrepet på organisasjonene. Han sa hackergruppen Nightmare (Mareritt) hadde slått seg sammen med ham. Den nye gruppen lovet å ta ned de to websidene i løpet av natten.

– En cyberkrig er startet mot staten Israel, skrev han. Nettsidene ble tatt av nettet av El Al og børsen i Tel Aviv etter cyberangrepet, men var tilbake som normalt utover dagen på tirsdag.

Hackingen var en opptrapping i cyberangrepene på israelske nettsider. For et par uker siden offentliggjorde den samme saudiarabiske hackeren informasjon om over 30.000 kredittkort som tilhørte israelere. Han sa da at cyberangrepene mot Israel ville fortsette og bare bli sterkere og sterkere.

– En opptrapping i cyberangrep kan utgjøre en reell fare for Israels stabilitet. Den virtuelle krigen mot Israel er en konkret trussel, sier Yuli Edelstein, som er statsråd med ansvar for diplomati og diasporaen, Yedioth Aharonoth.

– I dag er det hacking av kredittkort og i morgen kommer det til å være stjeling av sikkerhetsinformasjon og å skade infrastruktur. Noen sier at dette er å gi etter for paranoia, men som vi så i dag morges, dette er voldelige anti-israelske angrep og direkte antisemitisme som har destabilisering av Israel som mål, sier Edelstein.

 

Avdramatiserer situasjonen

Michael Eitan, statsråd for forbedring av offentlige tjenester, ser roligere på situasjonen.

– Det er ingen grunn til panikk. Israels infrastruktur er ikke skadet. Den verste skaden dette angrepet kan ha er en overreaksjon som vil stoppe strømmen av internettinformasjon og tjenester. Akkurat som at du ikke kan stanse trafikken på grunn av en bilulykke, bør vi ikke stoppe å utvikler internettjenester på grunn av hacking, sier Eitan.

– Israel er et høyt utviklet teknologisk land og er kanskje derfor mer sårbar for slike angrep. Det betyr at regjerings- og statsmyndigheter som jobber med å vedlikeholde informasjonssikkerhet for den essensielle infrastrukturen må utøve ekstra forsiktighet, legger han til.

Den nasjonale informasjonssikkerhetstjenesten sier at ingen hackere har kommet seg gjennom de elektroniske forsvarsverkene til noen av Israels strategiske infrastruktursystemer, som for eksempel vannverk og kraftverk. Denne type organisasjon har høyere sikkerhet enn private firmaer og også kredittkortfirma. Staten definerer hvilke institusjoner som er strategiske for landets infrastruktur. Disse blir veiledet og overvåket av Shin Bet, Israels sikkerhetstjeneste for å forhindre spionasje og terrorangrep, både via internett og ellers.

Store banker og internasjonale institusjoner i Israel vurderer om de må sperre adgang for brukere utenfor Israel. First International Bank and Bank Discount har allerede gjort dette. En bankansatt fortalte Yediot Aharonoth at med tanke på de seneste cyberangrepene kan slike drastiske tiltak være nødvendig, selv om noen klienter skulle bli berørt.

 

Israelske hackere slår tilbake

Radiostasjonen Kol Israel slo tilbake tirsdag morgen mot hackerne og sa at hackerne selv kanskje syntes de var gode hackere, men at Israel har hackere som er bedre. Israelske hackere har de siste dagene sagt at de kommer til å komme med motangrep mot arabiske hackere hvis det kommer nye cyberangrep på Israel.

Nettsidene til den saudiarabiske børsen (Tadawul) og Abu Dhabi Securities Exchange (ADX) ble slått ut av spill av israelske hackere allerede mandag, melder Ha’aretz. De israelske hackerne, som kaller seg «IDF-team», sier det var et svar på saudiarabiske hackeres angrep på israelske nettsider som har pågått de siste ukene. Nettsiden til Tadawul ble paralysert, mens ADX nettsiden fikk meget betydelig forsinkelser som resultat av hackingen. Hackerne skrev at angrepet på de to nettsidene kom som svar på den «patetiske» hackingen av israelske nettsider. Dersom angrepene fra saudiarabiske hackere fortsetter, kommer vi til å «gå til neste nivå og paralysere nettsider for en periode fra to uker til én måned», advarer hackerne.

En annen pro-israelsk hacker, Hannibal, publiserte en liste med 30.000 e-post adresser og Facebook-passord som tilhører «hjelpesløse arabere» på en populær hacker-nettside tirsdag. Han beskriver det som et «motangrep», etter at israelsk kredittkortinformasjon ble lagt ut på internett av en saudiarabisk hacker.

– Jeg la merke til den dårlige etterretningen 0xOmar og hans venner har, skrev hackeren Hannibal på pastebin.com. Det er den samme websiden den saudiarabiske hackeren brukte.

– Israels stat, ikke vær bekymret, du er i hendene til verdens beste hacker, som jeg er, fortsatte han.

– Jeg vil fortsette å støtte Israels regjering [med å] fortsette å angripe arabiske land, skrev han videre. Hannibal sier han har over 30 millioner arabiske e-post adresser med passord liggende på lager. Han sier han er klar til å publisere disse, og også informasjon han skal på fire millioner arabiske kredittkort, hvis statsminister Benjamin Netanyahu erklærer cyberkrig.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart