Talsmann for Breaking the Silence, Dean Issacharoff, under sin tjenestetid I forsvaret. (Foto: Breaking the Silence)
Talsmann for Breaking the Silence, Dean Issacharoff, under sin tjenestetid I forsvaret. (Foto: Breaking the Silence)

Soldat diktet opp israelsk overgrep

Talsmann for Breaking the Silence løy om at han hadde banket opp palestiner.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Statsadvokaten i Israel har bestemt seg for å henlegge saken mot Breaking the Silence-talsmann Dean Issacharoff, som påsto at han hadde mishandlet en palestiner under sin tjenestetid i forsvaret. Saken blir henlagt fordi de mener han ikke er skyldig i det han selv påstår, skriver Yedioth Ahronoth.

Det ble åpnet sak mot løytnant Issacharoff etter en video som sirkulerte på internett, hvor Issacharoff på et møte med Breaking the Silence fortalte at han under sin tjenestetid hadde sparket en palestinsk fange med kneet sitt i ansiktet og brystet, noe som førte til at palestineren «blødde og besvimte».

Hans vitnemål skulle understreke det israelske forsvarets brutalitet mot den palestinske befolkningen, som Issacharoff og gruppen påstår de utsettes for.

Som følge av videoen og påstandene som Issacharoff kommer med, startet israelske myndigheter en etterforskning av saken. Etterforskningen avdekket at det Issacharoff påstår «ikke har funnet sted i det hele tatt». Palestineren som Issacharoff påstår han banket opp, sier han ikke ble utsatt for noe vold.

– Det er ikke funnet noen indikasjon på bruk av vold. Palestineren sier at han ikke ble banket opp, at han ikke ble skadet, at han ikke blødde, at han ikke følte seg svimmel og at han ikke besvimte, forteller statsadvokaten.

Palestineren, identifisert som Hassan Giulani, skal ha blitt pågrepet da han kastet stein på israelske soldater i Hebron i 2014. Både Issacharoffs befal i tjenestetiden og Giulani fortalte etterforskerne at det ikke ble utøvd vold.

– Alt dette er klare indikasjoner på at Issacharoffs versjon av hendelsen, at Giulani ble banket opp til han besvimte, er falsk. Historien blir motbevist av Giulani selv, av Issacharoffs befal i tillegg til annet materiale i saken.

Breaking the Silence er en organisasjon av israelske soldater som er uenige i Israels håndtering av situasjonen på Vestbredden og i Gaza. De har tradisjon for å anklage forsvarsstyrkene for krigsforbrytelser basert på anonyme vitnesbyrd og rykter om hendelser som ikke lar seg bekrefte i ettertid.

Organisasjonen får støtte fra mange europeiske land og får relativt stor oppmerksomhet i mediebildet internasjonalt. Også av norske medier.

Israels justisminister Ayelet Shaked mener denne saken viser at Issacharoff og Breaking the Silence er ute etter å sverte Israel og landets soldater.

– Det viser seg altså at talsmannen for Breaking the Silence er en løgner som internasjonalt ærekrenker staten Israel, sier justisministeren.

Også her i Norge er organisasjonen Breaking the Silence populær hos dem som ønsker å demonisere Israel og det israelske forsvarets oppførsel.

– Det er godt at sannheten nå kommer ut om en organisasjonen som tjener sine penger på bekostning av IDF-soldater og israelske borgere, sier Shaked.

Justisminister Ayelet Shaked fra partiet Bayit Yehudi. (Foto: Wikimedia Commons)
Justisminister Ayelet Shaked mener Breaking the Silence demoniserer Israel og landets soldater. (Foto: Wikipedia)

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart