Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Siden 2017 har det israelske forsvaret bombet over 200 iranske mål i Syria

Det skal ha vært israelske jagerfly som bombet en våpenfabrikk nord i Syria. (Foto: Twitter)
Israelske jagerfly bombet i september 2017 en våpenfabrikk nord i Syria. Iran var involvert i fabrikken. (Foto: Twitter)
Professor ved Forsvarets høgskole mener angrepene virker konfliktdempende.

Det israelske militæret erkjenner at de har gjennomført luftangrep mot mer enn 200 iranske mål i Syria siden 2017. Israel blir ofte beskyldt for å stå bak angrep på iranske mål i Syria, uten at de pleier å bekrefte det. Nå kaster derimot militæret litt lys over det arbeidet de gjør for å hindre at Iran får en permanent militær tilstedeværelse i Syria, skriver Times of Israel.

Israel frykter at Iran vil bruke kaoset i krigsherjede Syria til å forankre seg militært i landet. Da kan Iran ytterligere true den jødiske staten – utover den trusselen de allerede er gjennom den lojale Hizbollah-militsen i Libanon.

Derfor er iransk militær tilstedværelse i Syria en rød linje for Israel. Denne linjen er krysset flere ganger og Israel har svart med å bruke 800 bomber og missiler på 202 iranske mål i Syria. De fleste målene har vært forsendelser av avanserte våpen, samt militære baser og infrastruktur brukt av iranerne.

Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvaret høgskole mener de israelske angrepene på iranske stillinger i Syria «virker konfliktdempende».

– På den måten har Israel bremset Irans ekspansjon til Middelhavet. Det er i Israels interesse, men også i Europas, skrev professoren i Dagbladet.

Nylig ble det også kjent at Iran skal ha gitt ballistiske missiler til Iran-vennlig sjiamilits i Vest-Irak. Disse skal ha kapasitet til å nå helt fram til Tel Aviv.

– Når et gjelder trusselen fra Iran, så har vi ikke begrenset oss til Syria. Bare så det er klart, sier Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart