Det skal ha vært israelske jagerfly som bombet en våpenfabrikk nord i Syria. (Foto: Twitter)
Israelske jagerfly bombet i september 2017 en våpenfabrikk nord i Syria. Iran var involvert i fabrikken. (Foto: Twitter)

Siden 2017 har det israelske forsvaret bombet over 200 iranske mål i Syria

Professor ved Forsvarets høgskole mener angrepene virker konfliktdempende.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Det israelske militæret erkjenner at de har gjennomført luftangrep mot mer enn 200 iranske mål i Syria siden 2017. Israel blir ofte beskyldt for å stå bak angrep på iranske mål i Syria, uten at de pleier å bekrefte det. Nå kaster derimot militæret litt lys over det arbeidet de gjør for å hindre at Iran får en permanent militær tilstedeværelse i Syria, skriver Times of Israel.

Israel frykter at Iran vil bruke kaoset i krigsherjede Syria til å forankre seg militært i landet. Da kan Iran ytterligere true den jødiske staten – utover den trusselen de allerede er gjennom den lojale Hizbollah-militsen i Libanon.

Derfor er iransk militær tilstedværelse i Syria en rød linje for Israel. Denne linjen er krysset flere ganger og Israel har svart med å bruke 800 bomber og missiler på 202 iranske mål i Syria. De fleste målene har vært forsendelser av avanserte våpen, samt militære baser og infrastruktur brukt av iranerne.

Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvaret høgskole mener de israelske angrepene på iranske stillinger i Syria «virker konfliktdempende».

– På den måten har Israel bremset Irans ekspansjon til Middelhavet. Det er i Israels interesse, men også i Europas, skrev professoren i Dagbladet.

Nylig ble det også kjent at Iran skal ha gitt ballistiske missiler til Iran-vennlig sjiamilits i Vest-Irak. Disse skal ha kapasitet til å nå helt fram til Tel Aviv.

– Når et gjelder trusselen fra Iran, så har vi ikke begrenset oss til Syria. Bare så det er klart, sier Israels forsvarsminister Avigdor Lieberman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart