Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Israel har oppdaget en ny iransk fabrikk for produksjon av dødelige presisjonsraketter nordvest i Syria

Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)
Iranske Sayyad-3-missiler på utstilling i juli 2017. (Illustrasjonsfoto: Iranian Defense Ministry)
Iran vil bruke fabrikken til å forsyne terrorgruppen Hizbollah med raketter.

Den israelske TV-kanalen Channel 12 melder at Israel har oppdaget at Iran bygger en ny fabrikk for produksjon av presisjonsraketter i Syria, sammen med det syriske regimet og den libanesiske terrorgruppen Hizbollah. Den forrige fabrikken for produksjon av slike raketter ble bombet sønder og sammen av israelske jagerfly i september, skriver Times of Israel.

Den nye våpenfabrikken er bygget nær den nordvestlige byen Safita i håp om at Israel ikke skulle oppdage den. Det er langt borte fra annen iransk infrastruktur som Israel har bombet i Syria. Hovedmålet med fabrikken er å produsere presisjonsraketter, som skal leveres til iransk-støttede Hizbollah i Sør-Libanon. Hvis Hizbollah får tilgang på presisjonsraketter vil det være en dramatisk oppgradering av deres arsenal og en alvorlig trussel mot Israel.

For å bygge den nye fabrikken har Iran måtte omgå en rekke internasjonale sanksjoner på sitt missilprogram. Dette har de gjort gjennom å etablere flere stråselskap, som er tilknyttet Syria’s Scientific Studies and Research Center (SSRC). Disse selskapene bestiller så deler fra Italia, Kina og andre land i det østlige Asia for å kunne produsere dødelige presisjonsraketter.

En kraftig eksplosjon ved en militærbase utenfor den syriske byen Hama. (Foto: Skjermdump video)
Israel har angrepet mange iranske mål i Syria. Her fra en militærbase utenfor den syriske byen Hama 29. april 2018.

Til tross for bruken av stråselskap og at fabrikken er plassert nordvest i Syria, har Israel klart å spore den opp og avsløre den. For Israel er det en rød linje at Iran forsøker å forankre seg militært i Syria, blant annet ved å bygge våpenfabrikker. Derfor har israelske jagerfly gjennomført hundrevis av luftangrep for å forhindre Iran i å etablere seg i nabolandet.

Forrige gang Israel angrep en fabrikk for produksjon av presisjonsraketter i Syria var i september. Den gang forsøkte Syria å skyte ned de israelske jagerflyene, men endte i stedet opp med å skyte ned et russisk militærfly.

Samtidig som nyheten om den nye våpenfabrikken i Syria lekker ut kommer også informasjon om at Iran har innviet et nytt bakke-til-bakke missil som de påstår har en rekkevidde på 1000 kilometer og et stridshode på 450 kilo.

Det nye missilet ble vist fram i en underjordisk bunkers i forbindelse med markeringen av 40-årsjubileet til Den iranske revolusjonen i 1979.

Iran har missiler som har kapasitet til å gå hele 2000 kilometer, som er mer enn nok til å nå både Israel og amerikanske militærbaser i regionen.

Hizbollah på sin side skal være i besittelse av mellom 100.000 og 150.000 raketter i Sør-Libanon. Mange av dem står siktet inn mot israelske byer.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart